septembrie 18, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Înainte de plecarea în cursă, asigură-te de buna funcţionare a camionului și a remorcii

Ca șofer pe camion trebuie să fiţi mereu conștienţi de faptul că o bună funcţionare a camionului înseamnă un drum mai ușor atunci când vă aflaţi în cursă, fără evenimente și fără întârzieri. Orice problemă ar apărea, atât la camion, cât și la remorca pe care o tractaţi, vă poate cauza o mulţime de neplăceri. Fie că este vară, fie că este iarnă, verificarea camionului înainte de a pleca la drum într-o cursă de lungă durată este recomandată. Cu atât mai mult dacă sunteţi un șofer la început în această meserie și încă nu aveţi experienţă în ceea ce înseamnă „comportamentul” camionului pe care îl conduceţi. Pe lângă faptul că trebuie mereu să verificaţi atunci când plecaţi în cursă să aveţi roţi de rezervă, trusa medicală să fie în termen de valabilitate, lanţuri dacă este iarnă sau toate actele camionului, mai există o serie de elemente ce este bine să vă asiguraţi că funcţionează la parametrii optimi.

In cazul in care aveti probleme cu camionul in trafic, Matei Truck Service sta la dispozitia dumneavoastra cu:

Pentru a evita sau a reduce defectiunile camioanelor in timpul curselor va recomandam sa apelati la serviciile Matei Truck Service unde veti beneficia de:

Pentru programari sunati la: 0746 031 551 (Matei Vasile)

Verificaţi presiunea din cauciucuri și starea roţilor

Indiferent de anotimp, este foarte bine să verificaţi presiunea din anvelope înainte de a porni în cursă. Trebuie să ţineţi cont de faptul că un camion are un tonaj foarte mare, la care se adaugă și remorca tractată, dar și încărcătura acesteia. Prin urmare, presiunea din anvelope trebuie să fie cea standard pentru a vă asigura stabilitate pe carosabil. Dacă vă pregătiţi să porniţi la drum și mergeţi să alimentaţi într-o benzinărie, puteţi verifica presiunea din anvelope chiar acolo. Presiunea trebuie verificată atât pentru anvelopele de la cabina camionului, cât și pentru anvelopele remorcii. Pe lângă presiunea din cauciucuri, înainte de a porni la drum într-o cursă este foarte bine să verificaţi starea roţilor. Acestea trebuie să nu fie prea uzate, să nu prezinte tăieturi și trebuie să fie adaptate sezonului în care circulaţi. Stare roţilor vă oferă siguranţă atunci când vă aflaţi în trafic pe un carosabil umed sau chiar cu zăpadă.

Care este starea bateriei?

Dacă alte piese ale camionului oferă anumite semne când sunt pe cale „să ne lase”, bateria nu face acest lucru și de aceea este important să verificaţi dacă este încărcată. Bateria trebuie verificată atât când aveţi motorul oprit, cât și atunci când motorul este pornit pentru a verifica astfel dacă și alternatorul funcţionează corespunzător.

Nu porniţi la drum fără a verifica nivelul lichidelor

Pentru ca un camion să funcţioneze optim și să nu vă cauzeze diverse probleme, trebuie să „îi daţi” exact ceea ce el are nevoie. Iar uleiul este esenţial pentru o bună funcţionare. De aceea, înainte de a porni în cursă verificaţi ca nivelul de ulei să fie între minimul și maximul necesar și dacă este nevoie completaţi. Nu uitaţi că pe timp de iarnă bateria poate îngheţa și de aceea este bine ca înainte de a porni la drum să se verifice nivelul lichidului antigel, iar dacă nu este suficient să se completeze până la nivelul optim.

Cum funcţionează frânele?

De buna funcţionare a frânelor depinde siguranţa dumneavoastră în trafic, dar și a celorlalţi participanţi la trafic. Prin urmare, verificarea sistemului de frânare este indispensabilă înainte de a porni în cursă. Frânele ar trebui verificate atât la cabină, cât și pentru remorcă. Iar la orice semn că ar fi o problemă cu funcţionarea optimă a circuitelor de frână, este obligatoriu să vă adresaţi unui service camioane specializat.

Verificaţi situaţia luminilor

De foarte multe ori, șoferii de camioane trebuie să conducă pe timp de noapte sau pe timp de ceaţă. În aceste condiţii, starea luminilor camionului este esenţială pentru a evita orice fel de incidente rutiere. De aceea, verificarea luminilor camionului este obligatorie înainte de a începe un drum lung. Trebuie verificate faza scurtă, faza lungă, dar și stopurile camionului și a remorcii.

Ceva nu funcţionează normal? Apelaţi la Matei Truck Service

Dacă în timpul verificării camionului și remorcii înainte de plecarea într-o cursă identificaţi că ceva nu funcţionează la parametrii optimi, atunci este recomandat să apelaţi la un service camioane specializat. Matei Truck Service din Arad pune la dispoziţia șoferilor de camioane o paletă largă de servicii pentru camioane, precum reparaţii mecanice și electrice. Astfel, indiferent că aveţi o problemă cu anvelopele, cu sistemul de frânare sau cu sistemul de lumini a camionului pe care îl conduceţi, Matei Truck Service vă poate ajuta să rezolvaţi problema în cel mai scurt timp oferind servicii de înaltă calitate.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}