octombrie 23, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Lucruri pe care le puteți învăța conducând un camion

Spre deosebire de unele mituri despre conducerea camioanelor și despre viața transportatorilor de marfă, conducerea unui vehicul mare oferă o experiență unică.

In cazul in care aveti probleme cu camionul in trafic, Matei Truck Service sta la dispozitia dumneavoastra cu:

Pentru a evita sau a reduce defectiunile camioanelor in timpul curselor va recomandam sa apelati la serviciile Matei Truck Service unde veti beneficia de:

Pentru programari sunati la: 0746 031 551 (Matei Vasile)

Conducerea unui camion este o adevărată lecție

Conducerea unui camion este mai mult decât un loc de muncă, este un mod de viață. Cei care aleg această meserie au foarte mult de învățat.

Dacă v-ați urcat vreodată în cabina unui camion, sigur ați observat că trebuie să vă familiarizați cu multe lucruri înainte de a-l manipula cu ușurință. Vă asigurăm că, în plus, multe dintre aceste învățături pot fi foarte utile pentru conducerea zilnică a unui autoturism. Acestea sunt cele mai importante:

Cea mai bună conducere este conducerea eficientă

Costul principal pe care îl suportă fiecare transportator este prețul carburanților. Este un factor  hotărâtor atunci când se echilibrează balanța dintre cheltuieli și beneficii. Profesioniștii devin adevărate exemple de eficiență la volan.

Nu călcați pe accelerator la pornire și până când motorul nu se încălzește (până la aproximativ 5 minute de funcționare) nu accelerați prea mult sau prea repede.

Schimbați vitezele în zona cuplului maxim.

Mențineți o viteză cât mai constantă posibil.

Profitați de inerția vehiculului pe pante și frânați cât mai puțin posibil.

La opriri de mai mult de două minute, opriți motorul după un minut la ralanti.

Toate aceste măsuri sunt completate de alte două. Anticipați condițiile de trafic ale traseului și evitați orele de aflux mare de alte vehicule.

Importanța distanței de siguranță

Orice vehicul care depășește 3,5 tone de masă maximă autorizată, precum și grupurile de vehicule cu o lungime mai mare de 10 metri trebuie să mențină o distanță de cel puțin 50 de metri față de vehiculul dinainte. Distanța de siguranță este un concept cheie, astfel încât, în cazul unei frânări, să existe timp pentru a evita un accident care altfel ar fi iminent.

Alți factori care intră în joc în aceste situații sunt viteza, aderența pistei și starea anvelopelor. Profesioniștii sunt conștienți de faptul că este indicat să mențină o distanță de 0,5 metri pentru fiecare km / oră de viteză. De exemplu, dacă conduceți cu 110 km / h, distanța ar trebui să fie de 55 de metri. Acest lucru permite nu numai evitarea accidentelor, ci și facilitarea încorporării și a ieșirilor.

Anticipați pentru o manevră mai bine

Conducerea dintr-o cabină care se află la 2 metri deasupra forțelor terestre obligă șoferii să schimbe perspectiva la efectuarea oricărei manevre. În plus, dacă lungimea depășește 16 metri, la fel ca în cazul vehiculelor articulate, iar greutatea ajunge la 40 de tone, ca și în camioanele cu patru osii, operațiunea capătă noi dimensiuni.

Profesioniștii știu că este esențială anticiparea frânării, întoarcerii sau a oricărei alte manevre, o lecție foarte valoroasă pentru șoferii de mașini. Transportatorii sunt obișnuiți să manipuleze o rază mare de întoarcere externă (niciodată mai mare de 12,50 metri). Cu ajutorul oglinzilor retrovizoare și, în unele cazuri, a asistenților electronici, un șofer experimentat învață să deplaseze cu ușurință cabina și remorca, chiar și în cele mai rele circumstanțe.

Odihniți-vă și veți conduce mult mai bine

Conducerea unui vehicul atunci când vă este somn, sunteți obosiți sau aveți o dispoziție proastă (din cauza stresului, îngrijorărilor etc.) este întotdeauna o idee rea.

 Dacă vă urcați în aceste condiții la volanul unui vehicul cum este camionul, acest lucru poate avea consecințe catastrofale. Toți profesioniștii din acest domeniu sunt de acord că odihna este cheia pentru a-și face bine treaba și că cei mai buni șoferi de camion acordă importanța cuvenită autoevaluării stării lor fizice și mentale înainte de a se urca la volan. Nu este vorba numai de respectarea regulilor de odihnă (cel mult puteți conduce 9 ore pe zi și 56 pe săptămână), ci de faptul că această odihnă trebuie să fie reală.

Înainte de orice, propria siguranță este cel mai important lucru de care trebuie să țineți cont. Din acest motiv, sperăm că veți țineți cont de tot ceea ce v-am dezvăluit în acest articol. Iar atunci când vă confruntați cu vreo problemă mecanică au electrică, apelați la noi, la cel mai un service de camioane din Arad.

Vă vom rezolva problema în cel mai scurt timp. Veți avea parte de cele mai bune reparații camioane în Arad și de multe alte servicii în beneficiul camionului dvs.

Sunați-ne, căci nu veți regreta!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}