martie 13, 2019
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Lucrurile pe care trebuie să le știți despre lichidul de transmisie al camionului

În acest articol, Matei Truck Service din Arad vă dezvăluie lucrurile pe care trebuie să le știți despre lichidul de transmisie al camionului.

Îngrijirea transmisiei camionului este importantă pentru extinderea ciclului său de viață. Cu toate acestea, mulți șoferi de camioane nu reușesc să înțeleagă elementele de bază ale întreținerii corespunzătoare a transmisiei, astfel încât să circule fără probleme.

Este foarte importantă schimbarea corectă a lichidului de transmisie al camionului dvs. În acest fel, veți putea crește ciclul de viață al flotei dvs. de camioane și veți fi mereu în mișcare.

Trebuie să schimbați lichidul de transmisie al camionului dvs.?

Răspunsul simplu este da. Intervalele de service pentru camioanele noi pot depăși 170.000 km înainte ca de schimbarea lichidului. Ca șofer de camion, trebuie să luați în considerare acest serviciu, indiferent dacă aveți un camion nou sau un camion second hand cu kilometraj ridicat.

Timpul și costul implicat variază în funcție de modelul de camion și de tipul de activitate pe care o desfășurați, precum și de rutele frecventate de obicei. Înlocuirea lichidului de transmisie a camionului dvs. va costa, cu siguranță, mai puțin decât schimbarea acesteia cu una complet nouă. Dacă nu întrețineți corect transmisia, ați putea rămâne pe loc și să plătiți mult pentru reparația ei.

Cât de des ar trebui să schimbați lichidul de transmisie?

Cel mai bine este să cunoașteți camionul și intervalele de service recomandate de producător. Merită menționat faptul că intervalele de schimbare a lichidului de transmisie al camionului dvs. variază foarte mult. Pentru unele camioane, acesta poate varia de la 5 000 km la 170 000 km. Unele vehicule noi, în special cele echipate cu cutii de viteze automate, au transmisii aproape sigilate, cu un fluid menit să reziste la întreaga viață a camionului.

Cele mai multe cutii de viteze semi-automate (CVT sau transmisii variabile continuu) necesită inspecții și / sau schimbări de lichid. Vă sfătuim să consultați manualul de utilizare al modelului de camion pe care îl dețineți și, în același timp, să păstrați înregistrările de întreținere sau servicii conexe.

Amintiți-vă că, spre deosebire de uleiul de motor, lichidul de transmisie nu trebuie să se ardă. Un semn al unei scurgeri a uleiului de transmisie este o pată de lichid roșu pe sol, de obicei pe mijloc sau în fața vehiculului.

Mecanicul trebuie să efectueze o scurgere completă a uleiului de transmisie?

În primul rând, este util să înțelegeți rolul pe care îl joacă fluidul de transmisie în funcționarea unui camion. Lichidul de transmisie facilitează răcirea și lubrifierea componentelor mecanice, indiferent dacă cutia de viteze este automată sau manuală. De-a lungul timpului, componentele interne ale transmisiei se uzează și particulele mici contaminează lichidul, provocând daune.

Acest lichid murdar trebuie schimbat. Dacă timpul de schimbare a lichidului este specificat în manualul de utilizare, schimbați-l … permiteți mecanicului să efectueze o curățare completă a transmisiei camionului dvs. Cu toate acestea, această acțiune nu ar trebui să fie frecventă, deoarece o cutie în stare bună nu ar trebui să aibă particule metalice care să contamineze lichidul. În acest caz, este posibil să fie un semn al unei probleme mai mari și mai complicate decât credeți.

Cum aflați dacă lichidul de transmisie trebuie schimbat?

Controlul lichidului de transmisie al camionului dvs. nu este întotdeauna ușor. În multe cazuri, este necesar ca un mecanic să pună camionul pe o rampă pentru a-l examina. Unele vehicule au o jojă sau un rezervor de transmisie în compartimentul motorului, deci verificați mai întâi sub capotă.

Deși nivelurile lichidului pot arăta bine, poate fi mai dificil de identificat dacă mici particule de metal în lichid. Dacă îi faceți camionului o întreținere de rutină, cereți mecanicului să verifice lichidul de transmisie.

În cazul unei funcționări defectuoase a transmisiei manuale a unui camion, pârghia ar putea fi mai rigidă și mai mai instabilă decât în mod normal. Aceste tipuri de probleme este posibil să indice o problemă mai mare cu cutia de viteze în sine. Dacă întâmpinați vreuna dintre aceste probleme, luați legătura cu cel mai bun service de camioane din Arad, dacă aveți posibilitatea.

Deținem un service mobil utilat cu echipament de ultimă generație pentru a interveni prompt ori de câte ori suntem chemați. Executăm reparații camioane în Arad, reparații tir în Arad etc.

Oferim servicii diverse, de cea mai bună calitate, la cele mai bune prețuri. Contactați-ne, căci nu veți regreta.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}