Când anvelopele unui camion nu sunt umflate corespunzător, pot apărea probleme, de la o uzură neuniformă a acestora la un consum mai mare de carburant. În acest articol, Matei Truck Service din Arad vă răspunde la toate întrebările referitoare la presiunea în pneuri în cazul camioanelor de tonaj mare.
De ce este importantă o presiune adecvată a pneurilor?
Înainte de a porni la drum, șoferii de camioane trebuie să se ocupe de întreținerea camionului pentru a se asigura că fiecare piesă a acestuia funcționează fără probleme. În timp ce verificați dacă componentele, cum ar fi farurile, bateria și frânele funcționează corespunzător, nu uitați să vă uitați și la anvelopele înainte de a efectua deplasări lungi.
Pneurile corect presurizate ajută la susținerea încărcăturii, optimizează consumul de carburant și mențin șoferul în siguranță. Prin verificarea corectă a presiunii înainte ca vehiculul să pornească în călătorie, riscurile de avarie sunt reduse la minimum și se pot evita eventualele reparații sau înlocuirea anvelopelor în caz de urgență.
In cazul in care aveti probleme cu camionul in trafic, Matei Truck Service sta la dispozitia dumneavoastra cu:
- atelier mobil pentru camioane in Arad – disponibil Non Stop
- service mobil pentru camioane in Timisoara – deschis Non Stop
Pentru a evita sau a reduce defectiunile camioanelor in timpul curselor va recomandam sa apelati la serviciile Matei Truck Service unde veti beneficia de:
- evaluare si diagnoza gratuita
- intretinere si reparatii camioane
- intretinere si reparatii remorci
- intretinere si reparatii clime
Pentru programari sunati la: 0746 031 551 (Matei Vasile)
Întrebări frecvente despre presiunea din anvelope
Deoarece anvelopele reprezintă o componentă importantă a fiecărui vehicul, acestea trebuie să fie întreținute corespunzător. Înțelegerea aspectelor care influențează presiunea acestora și modul în care afectează performanța camionului vă poate ajuta să luați măsuri de precauție și să vă îmbunătățiți strategia de întreținere, astfel încât să nu fie o problemă constantă.
Cum puteți verifica presiunea în anvelope?
În timp ce unele camioane au sisteme de monitorizare a presiunii care avertizează șoferii dacă apare o problemă, este important să efectuați controale manuale. Sistemele de monitorizare sunt, de obicei, reglate astfel încât să arate la bord atunci când presiunea scade. Pentru a verifica presiunea pur și simplu:
Scoateți capacul supapei.
Așezați un manometru pe tija supapei (asigurați-vă că apăsați ferm până când nu mai puteți auzi declanșarea aerului).
Comparați ceea ce indică manometrul cu indicatorul de presiune recomandat de producător.
Sunt corecte manometrele?
Desigur, atâta timp cât manometrul este în stare bună. Acesta trebuie să fie calibrat și depozitat într-o carcasă de protecție atunci când nu este utilizat. Un manometru care este murdar sau deteriorat de picături constante poate oferi informații eronate. Este, de asemenea, o idee bună să-l comparați cu un manometru profesional pentru a vă asigura că acesta este calibrat corect. În magazinele de specialitate cu siguranță veți găsi un astfel de aparat.
Când trebuie să verificați presiunea din anvelope?
Adesea, o citire corectă este condiționată de temperatură. Pentru a garanta o măsurare corectă a presiunii, trebuie să verificați întotdeauna anvelopele atunci când sunt reci. De exemplu, atunci când camionul nu a fost folosit în ultimele 4 ore și nu a fost expus la soare sau la carosabilul cald, deoarece aceasta este una dintre cele mai frecvente probleme ale camioanelor pe timp de vară.
Cum afectează temperatura presiunea?
Se crede că anvelopele au mai mult aer în timpul iernii și mai puțin în timpul verii. Această credință se bazează pe faptul că aerul se extinde la căldură și se contractează la frig. Chiar dacă presiunea în anvelope fluctuează în funcție de temperatură, această afirmație nu este pe deplin exactă, deoarece anvelopele sunt proiectate să reziste la variațiile de presiune.
Ar trebui folosită presiunea recomandată de producător?
Desigur, da. Vor exista momente când încărcăturile mai grele au nevoie de o presiune puțin mai mare, dar presiunea recomandată este ideală pentru majoritatea situațiilor. Amintiți-vă că presiunea recomandată variază în funcție de model și de marca, așa că întotdeauna încercați să umflați anvelopa așa cum recomandă producătorul.
Ce se întâmplă dacă anvelopele nu sunt umflate corespunzător?
Umflarea insuficientă afectează performanțele camionului și poate cauza defectarea pneurilor. Pe măsură ce se deplasează un vehicul, o secțiune a fiecărui pneu este în contact cu drumul. De fiecare dată când se rotește, are loc frecare (și căldură). Dacă presiunea este prea mică, o parte mai mare a suprafeței anvelopei atinge drumul, creând astfel o frecare mai mare. Acest lucru poate provoca supraîncălzirea, separarea benzii de rulare și punctele de rulare.
Anvelopele pot să fie prea umflate?
Da și ar trebui să evitați să le umflați prea tare. Depășirea presiunii maxime recomandate de producător duce la pierderea tracțiunii și la uzura prematură, precum și la senzația de conducere pe un drum accidentat. Anvelopele au nevoie de o anumită flexibilitate pentru a funcționa corect.
Atunci când veți avea probleme cu anvelopele sau cu alte componente ale camionului, contactați-ne. Vom interveni rapid cu un service mobil pentru camioane in Arad si zonele invecinate.
Deținem cel mai bun service de camioane din Arad. Executăm reparații tir în Arad, reparații camioane în Arad. Facem tot ceea ce este necesar pentru ca dvs. să circulați mereu în siguranță.