septembrie 25, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Probleme de mentenanţă a camioanelor ce duc la accidente

Probleme de mentenanţă a camioanelor ce duc la accidente

Meseria de șofer profesionist înseamnă o mare răspundere, atât în ceea ce privește propria persoană, cât și în privinţa celorlalţi participanţi la trafic pe care un șofer îi întâlnește în lungile sale curse de-a lungul întregului continent. Din păcate, numeroase accidente rutiere implică și șoferi de camioane, iar modul de a conduce nu reprezintă singurul factor ce cauzează astfel de accidente. Chiar dacă oboseala este considerată foarte des ca fiind principala cauză a accidentelor rutiere care implică camioane, adormitul la volan al șoferilor profesioniști de camioane nu reprezintă mai mult de câteva procente ca fiind cauza accidentelor în care sunt implicate camioane. De fapt, o cauză mult mai des întâlnită în statistici ca fiind generatoare de accidente rutiere în care sunt implicate camioanele se referă la mentenanţa camioanelor. Iar cele mai mari probleme de întreţinere a camioanelor care duc la apariţia accidentelor se referă la sistemul de frânare defect și la probleme ale anvelopelor. Despre aceste două aspecte ce ţin de mentenanţa camioanelor și care sunt principale cauze în numeroase accidente rutiere în care sunt implicate camioane vom discuta în cele ce urmează.

Defecţiuni ale sistemului de frânare

Desigur că a demonstra că foarte multe accidente în care sunt implicate camioane sunt cauzate de probleme la sistemul de frânare este foarte dificil, dacă nu imposibil. Şi acest lucru se datorează faptului că atunci când se analizează cauza accidentului, se observă că viteza era prea mare, poate carosabilul era umed sau acoperit cu gheaţă, sau poate era ceaţă densă. Totuși, statisticile arată că cel puţin 5% dintre accidentele în care camioanele sunt implicate se datorează unor defecţiuni la sistemul de frânare a camionului. Doar gândul că frânele sunt singurul element ce trebuie să oprească un vehicul de mare tonaj de la a se ciocni de un alt participant la trafic sau de la a se izbi de un parapet, ar trebui să fie mai mult decât suficient pentru a înţelege faptul că menţinerea frânelor camioanelor într-o stare impecabilă de funcţionare reprezintă un lucru absolut obligatoriu. Întreţinerea sistemului de frânare a camioanelor nu cade doar în responsabilitatea șoferului. Desigur, șoferul trebuie să verifice periodic sistemul de frânare, de fiecare dată înainte de plecarea în cursă, dar responsabilitatea revine și firmei deţinătoare a camioanelor sau a firmei ce asigură managementul flotei de camioane. Dacă firma ce deţine camioanele nu dorește să investească timp și bani pentru mentenanţa sistemului de frânare a camioanelor, atunci rămâne doar o chestiune de timp până unele dintre camioane vor avea parte de accidente ca urmare a defecţiunilor la sistemul de frânare.

Probleme cu anvelopele camioanelor

O altă problemă majoră de mentenanţă a camioanelor ce duce la numeroase accidente se referă la uzura sau disfuncţionalităţi ale pneurilor. Greutatea foarte mare a camioanelor necesită o anumită presiune în pneuri pentru a menţine camionul ușor de manevrat în timpul cursei. Pe lângă presiunea din anvelope, alte probleme ce pot apărea este uzura excesivă ce poate duce la explozia cauciucurilor, deteriorarea peretului lateral a anvelopelor, dar și faptul că anvelopele scapă aer. Mărimea cauciucurilor trebuie de asemenea să corespundă camionului, iar toate cauciucurile cu care este „încălţat” un camion trebuie să fie de aceeași mărime. Toate aceste probleme pot duce la pierderea controlului asupra camionului, și implicit la accidente rutiere grave. Verificarea stării anvelopelor revine atât șoferului camionului, cât și firmei ce deţine camioanele, aceasta trebuind să asigure o verificare periodică și înlocuirea anvelopelor când este necesar.

Un service camioane in Arad vă poate feri de probleme și accidente

Pentru a avea garanţia că mentenanţa camioanelor dumneavoastră este asigurată la cele mai bune standarde, cea mai bună alegere este să aveţi un contract cu un service camioane specializat, iar Matei Truck Service din Arad poate fi cea mai bună alegere în acest domeniu. Matei Truck Service asigură toate serviciile necesare unei bune întreţineri a camioanelor, de la reparaţii mecanice și electrice, la schimburi de ulei sau înlocuiri de anvelope. Dacă până la momentul actual nu aţi apelat la servicii de mentenanţă, iar sistemul de frânare sau anvelopele dau semne evidente de oboseală, Matei Truck Service vă așteaptă pentru a identifica defecţiunile fiecărui camion, urmând ca ulterior să soluţioneze aceste probleme în cel mai scurt timp și la cele mai bune standarde de calitate. Astfel, veţi avea garanţia că veţi circula în siguranţă la volanul camioanelor dumneavoastră și veţi fi siguri că întreţinerea camioanelor pe viitor se află pe mâini bune cu Matei Truck Service.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}