martie 13, 2019
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Protejați-vă camionul împotriva ruginii

În următorul articol, Matei Truck Service din Arad vă va vorbi despre modul în care se formează de obicei rugina și modalitățile prin care vă puteți proteja camionul împotriva acesteia.

Rugina se poate răspândi rapid în diferite părți ale camionului dumneavoastră de marfă. Acest lucru poate fi la fel de dăunător ca impactul accidental al unei coliziuni.

Deși nu există nici o metodă de prevenire a ruginii, 100% infailibilă sau permanentă, puteți reduce în mod semnificativ posibilitatea de formare a ruginii pe camionul dumneavoastră de marfă și să minimalizați posibilitatea de a se răspândi.

Cum se formează rugina?

Dacă un metal conține fier, acesta va oxida deoarece aceasta duce la slăbirea metalului. Din motive evidente, aceasta nu este un lucru adecvat pentru componentele metalice care alcătuiesc camionul dumneavoastră de marfă.

În funcție de condițiile rutiere sau de condițiile meteorologice, camionul dvs. de marfă poate fi expus la această problemă.

Unul dintre cele mai mari semne de oxidare sunt bulele, care indică faptul că umezeala a pătruns sub vopseaua camionului dumneavoastră de marfă. În mod similar, dacă vopseaua începe să se cojească, este posibil că rugina să fi apărut deja.

Ce părți ale camionului dvs. de marfă sunt cele mai vulnerabile la rugină?

Un camion de marfă este vulnerabil la rugină în anumite zone, cum ar fi de-a lungul țăvii de eșapament și platformei de încărcare. Printre alte puncte care ar putea dezvolta rugină se află colțurile cabinei, cercurile roților, precum și muchiile.

Odată ce rugina își face apariția, este foarte dificil de eliminat. O modalitate de a avea grijă de camionul dvs. de marfă este de a preveni formarea ruginii.

Camioanele sunt vulnerabile la coroziune, deoarece cele trei elemente care provoacă rugină sunt prezente în mod natural: aer, temperatură și umiditate.

Vopseaua previne rugina?

Panourile externe ale camionului dvs. de marfă, vopseaua și finisajul rezistă, în general, la formarea ruginii. Cu toate acestea, rugina își poate face apariția în continuare în jurul fisurilor și zgârieturilor care pot apărea atunci când un alt vehicul lovește camionul.

În timp ce vă deplasați pe terenuri stâncoase sau pe drumuri acoperite cu sare, multe părți ale vehiculului dvs., cum ar fi colțurile cabinei, sunt expuse acumulării de sare. Odată ce metalul este expus acestui element, este destul de dificil de prevenit formarea ruginii.

Sfaturi pentru a evita coroziunea

Verificați vine camionul dumneavoastră de marfă

În primul rând, este important să inspectați în mod regulat camionul pentru a observa semne de rugină.

Pe parcursul curselor pe care le efectuați în mod obișnuit, murdăria se poate acumula de-a lungul părții inferioare și pe roțile camionului dumneavoastră de marfă. Pe măsură ce se acumulează, poate fi amestecată cu sare și umiditate și, în cele din urmă, contribui la dezvoltarea ruginii.

O modalitate de a păstra curată partea inferioară este spălarea șasiului la presiune ridicată și în mod regulat.

Verificarea șasiului este complicată dacă camionul se află într-o poziție joasă și nu aveți echipamentul necesar pentru ridicarea acestuia. În acest caz, cereți mecanicului să-l intespecteze  următoarea dată când apelați la serviciile celui mai bun service de camioane din Arad pentru a afectua schimbarea de ulei.

Pe de altă parte, nu uitați să verificați și zonele mai puțin vizibile, cum ar fi podeaua cabinei sau sub preșuri.

Urmele de rugină nu sunt întotdeauna evidente. Chiar și ceva atât de mic ca o zgârietură poate cauza probleme. De aceea, acordați atenție și zgârieturilor mici și rezolvați-le înainte de a începe eroziunea. De asemenea, uitați-vă după pete întunecate pe vopsea, deoarece acestea reprezintă semne de rugină.

Curățarea și întreținerea periodică

Camioanele de marfă nou sunt de obicei echipate cu accesorii rezistente la rugină. De exemplu, vopseaua de pe camion este o barieră împotriva lichidelor care ar putea duce la coroziunea metalică.

Pentru a vă menține camionul fără rugină, cea mai bună măsură preventivă este îngrijirea și întreținerea vopselei. Pe termen lung, veți vedea că vehiculul dvs. va arăta mai bine și va avea o caroserie mai rezistentă în caz de coliziune.

Cel mai simplu mod de a menține vopseaua intactă este spălarea camionului de cel puțin două ori pe lună și tratarea suprafeței cu un strat de ceară la fiecare patru săptămâni. De fiecare dată când îl spălați și-l dați cu ceară, acordați atenție fisurilor sau zgârieturilor care apar. La urma urmei, cu cât sunt detectate mai repede aceste probleme, cu atât mai bine.

De asemenea, dacă întâmpinați probleme și de ordin tehnic cu camionul, sunați-ne pentru a interveni cât mai repede posibil.

Avem tot ceea ce este necesar pentru a face reparații camioane în Arad de cea mai bună calitate. Drum bun vă dorim!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}