septembrie 25, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Repararea camionului: Cele mai comune erori în mentenanţa camionului

Repararea camionului: Cele mai comune erori în mentenanţa camionului

Dacă sunteţi managerul unei flote de camioane, ţine de dumneavoastră să vă asiguraţi de faptul că întreaga flotă este operativă și funcţionează la parametrii optimi. Pentru a vă asigura că flota de camioane pe care o gestionaţi își atinge potenţialul maxim, este recomandabil să existe o mentenanţă a fiecărui camion în parte. Acest lucru poate fi o treabă destul de complexă și chiar complicată uneori, mai ales dacă aveţi de gestionat un număr mare de camioane. De aceea este bine să aveţi programat din timp o serie de verificări ale camioanelor dumneavoastră pentru a evita potenţiale probleme de funcţionare a acestora. Chiar și așa, există numeroase abordări prin care mentenanţa camioanelor nu se face corespunzător și astfel apar defecţiuni și probleme ce necesită expertiza unui service camioane specializat.

Cele mai des întâlnite erori în mentenanţa camioanelor

Prima și cel mai des întâlnită dintre erorile asociate cu mentenanţa camioanelor se referă la faptul că nu există o asigurare a verificării funcţionării optime a camioanelor la timp, într-un interval periodic prin care să se prevină apariţia posibilelor defecţiuni. Timpul prea îndelungat de folosinţă a unui camion până la efectuarea serviciilor de mentenanţă duce la un risc foarte mare de apariţie a diverselor defecţiuni. Astfel, o problemă minoră ce necesită reparaţii se poate transforma într-o defecţiuni majoră ce poate necesita înlocuirea piesei respective, iar costul va deveni mult mai mare.

O altă eroare este aceea că foarte mulţi șoferi de camioane și manageri de flote de camioane văd în camioane doar o unealtă de a face bani și nu văd camionul ca pe un capital în care să investești pentru a genera mai pe urmă profit. De aceea, multe camioane nu beneficiază de serviciile de mentenanţă corespunzătoare pentru o bună funcţionare, iar consecinţa apare sub forma unor defecţiuni foarte grave ce ţin perioade lungi de timp camionul oprit în service și implicit profitul adus de camion stagnează sau se transformă chiar în pierdere. Camionul văzut ca un capital și căruia i se asigură o investiţie sub forma serviciilor de mentenanţă poate aduce un câștig considerabil pe termen lung printr-o funcţionare optimă pentru o perioadă mai îndelungată, comparativ cu lipsa serviciilor de mentenanţă și folosirea camionului până la o uzură morală și fizică extremă.

Încă o greșeală în mentenanţa camioanelor face referire la desconsiderarea informaţiilor obţinute la inspecţia periodică a camioanelor. Astfel, deși poate la inspecţia periodică anumite semnale de alarmă privind diverse elemente componente au fost trase, șoferul camionului sau gestionarul flotei de camioane nu ţin cont de aceste informaţii și continuă să ruleze cu camionul în ciuda celor semnalate.

Viziunea multor șoferi de camioane sau manageri de flote de camioane consideră legile privind obligativitatea de a asigura mentenanţa camioanelor la intervale regulate de timp drept un lucru pe care trebuie făcut pentru a nu fi amendaţi și nu ca pe ceva necesar de făcut pentru a asigura siguranţa camionului și a celor din trafic. Această abordare este una complet eronată pentru buna funcţionare a camioanelor, dar și pentru siguranţa traficului. Respectarea acestei legi înseamnă doar beneficii pentru camion, reducând costurile cu reparaţiile majore, crescând siguranţa camionului și a șoferilor, dar reducând considerabil și riscurile asociate cu camioane ce funcţionează cu defecţiuni și care pot produce incidente în trafic.

Unde duce lipsa mentenanţei camioanelor?

Răspunsul la această întrebare este unul foarte simplu, și anume la un service camioane specializat. Şi pentru asigurarea mentenanţei camioanelor dumneavoastră este bine să apelaţi la un service camioane profesionist, care să vă ofere servicii complete. Dar dacă totuși aţi riscat și aţi asigurat o mentenanţă insuficientă pentru camioanele flotei dumneavoastră, iar multe dintre camioane s-au uzat și prezintă defecţiuni majore sau sunt chiar blocate în garaj, atunci serviciile oferite de un service camioane specializat sunt absolut obligatorii pentru a repune pe linia de funcţionare optimă acele camioane care s-au defectat. Matei Truck Service Camioane din Arad dispune de o echipă de profesioniști ce vă poate ajuta în soluţionarea oricărei probleme a camioanelor dumneavoastră. Fie că aveţi nevoie de reparaţii mecanice, reparaţii electrice sau de reparaţii ale sistemului de climatizare a camionului dumneavoastră, cei de la Matei Truck Service vă stau la dispoziţie. Mai mult decât atât, dacă nu aţi identificat problema cu care se confruntă unele dintre camioanele dumneavoastră, testerele diagnoză moderne cu care lucrează Matei Truck Service sunt gata să vă ajute în identificarea defecţiunilor.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}