septembrie 25, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Rolul unui tester diagnoză în identificarea problemei camionului

Complexitatea sistemelor de funcţionare a camioanelor a tot crescut în ultimii ani și astfel atunci când vorbim de o defecţiune a camionului, identificarea acelei defecţiuni poate deveni tot mai dificilă. Prin urmare, utilizarea unui tester diagnoză este indispensabilă în găsirea acelei defecţiuni care vă ţine camionul în garaj sau tras pe dreapta într-o parcare. Un astfel de tester diagnoză face mult mai rapidă găsirea problemei și reduce mult din timpul alocat inspecţiei pentru a vedea unde este de fapt defecţiunea.

Opţiunile pentru un tester diagnoză

Piaţa de testere diagnoză este destul de variată și există o mulţime de astfel de testere. Vorbim aici de testere diagnoză universale, dar și de testere diagnoză specializate pentru anumite elemente componente ale vehiculului. De asemenea, aceste dispozitive ce ajută la găsirea problemelor tehnice ale camionului dumneavoastră pot fi analogice sau digitale. Evident, tendinţa este de a folosi tot mai mult testere digitale pentru că acestea pot fi instalate chiar și pe unele Smartphone-uri sau tablete cu Android.

Ce face un astfel de tester diagnoză?

După cum îi spune și denumirea, acest dispozitiv are rolul de a „diagnostica” starea camionului dumneavoastră, de la informaţii privind starea motorului, a temperaturii lichidului, până la informaţii privind presiunea existentă în anvelope. În concluzie, un astfel de dispozitiv este foarte util în afișarea problemelor sau defecţiunilor pe care camionul le are.

Tester diagnoză personal vs tester diagnoză firmă service camioane

Dacă sunteţi interesat în a achiziţiona un tester pentru a putea face diagnosticarea camioanelor dumneavoastră, puteţi face acest lucru fără nici o problemă, deoarece pe piaţă există posibilitatea de a cumpăra astfel de dispozitive. Totuși, trebuie să fiţi foarte atenţi la ce model de tester alegeţi pentru că există câteva condiţii de care trebuie să ţineţi cont: dacă sunteţi interesat de un tester universal sau unul specializat, iar în cazul acesta trebuie să cumpăraţi mai multe testere specializate pe diverse elemente componente ale camionului, sau dacă testerul de care sunteţi interesat este compatibil cu camionul dumneavoastră.
Pe de altă parte, puteţi alege să apelaţi la serviciile oferite de către firme specializate în service camioane și care includ și aceste servicii de diagnosticare a stării tehnice a camioanelor. Alegând să folosiţi aceste servicii de diagnosticare oferite de către firme specializate reduceţi mult din timpul alocat căutării celor mai bune testere pentru camioanele dumneavoastră, dar reduceţi și costurile cu achiziţionarea de astfel de testere, pentru că este posibil să aveţi mai multe tipuri de camioane, iar atunci să fie nevoie de mai multe modele de testere care să fie compatibile cu unele camioane. În schimb, o firmă specializată în service camioane deţine tot ceea ce aveţi nevoie în materie de diagnosticare și specialiștii ce lucrează pentru astfel de firme interpretează imediat rezultatele oferite de aceste testere. Mai mult decât atât, odată identificată problema de către cei ce lucrează pentru aceste firme, aceștia trec la pasul următor și anume soluţionarea defecţiunilor identificate, fie prin reparaţii, fie prin înlocuirea pieselor ce necesită acest lucru.

Încercaţi serviciile de diagnoză ale celor de la Matei Truck Service

Matei Truck Service este o firmă din Arad specializată în service camioane. Matei Truck Service vă pune la dispoziţie numeroase servicii de reparaţii, de la cele mecanice, la cele electrice sau la reparaţii ale sistemelor de aer condiţionat. În plus, puteţi beneficia și de serviciile oferite de atelierul mobil în service camioane al celor de la Matei Truck Service. Pe lângă toate acestea, Matei Truck Service Arad asigură și diagnosticarea camioanelor dumneavoastră cu ajutorul unor testere foarte moderne, de tip multi-sistem și multibrand. Astfel, puteţi avea o imagine completă a stării tehnice a camioanelor dumneavoastră, de la starea tehnică a elementelor de mecanică, până la toate elementele electrice care intră în componenţa camionului. Folosind cele mai moderne și complexe testere diagnoză, Matei Truck Service vă oferă posibilitatea de a identifica orice eroare apărută la unitatea centrală de comandă a camionului, dar și o verificare completă a camionului. Astfel, odată realizată diagnosticarea de către specialiștii acestui service specializat în camioane puteţi fi siguri că dacă există vreo defecţiune sau problemă aceasta a fost identificată, urmând a fi soluţionată tot de către Matei Truck Service, iar dacă nu există nici o problemă la camionul dumneavoastră, înseamnă cu puteţi rula în siguranţă mulţi kilometri de acum înainte.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}