octombrie 8, 2018
Matei Ioan
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Semne care indică probleme de transmisie în cazul camionului

Transmisia este responsabilă de punerea în mișcare a roților. Cu toate acestea, uneori apar probleme care pot împiedica manevrarea camionului, deoarece transmisiile se uzează pe parcursul anilor. Repararea transmisiei poate fi costisitoare, de aceea merită acordată atenție oricărui lucru care pare neobișnuit pentru a-l putea repara înainte de a deveni o problemă mai mare.

În acest articol, Matei Truck Service Arad vă dezvăluie câteva dintre semnele care indică probleme de transmisie la camioane.

Verificați întotdeauna posibile scurgeri de lichid

Scurgerile lichidului de transmisie sunt probabil una dintre cele mai ușoare modalități de a identifica dacă transmisia dvs. necesită o revizuire. Acest lichid este vital pentru buna funcționare a camionului, astfel încât o scurgere ar putea deveni rapid o problemă serioasă. Culoarea sa este roșu strălucitor, limpede și cu un miros dulce când totul funcționează corect. Dacă are o culoare închisă și un miros de lichid ars, va trebui să îl înlocuiți sau să apelați la un service camioane din Arad, dacă locuiți aici sau treceți prin zonă..

Spre deosebire de uleiul de motor al camionului, transmisia nu consumă sau nu arde niciun lichid în timpul utilizării, astfel încât, dacă observați că se termină lichidul, cu siguranță curge pe undeva.

Dacă aveți o transmisie manuală, verificarea nivelurilor de lichid nu va fi la fel de ușoară ca ridicarea pur și simplu a capotei și măsurarea cu o jojă. Lichidul transmisiei manuale trebuie verificat direct în carcasa transmisiei, de obicei prin capacul de umplere.

Simți un miros de lichid ars? Faceți-vă griji!

Dacă aveți un camion, ar trebui să fiți conștienți de toate posibilele schimbări pe care acesta le-ar putea suferi. Dacă începeți să simțiți un miros de lichid ars, acesta poate fi un indicator că transmisia este supraîncălzită și că mirosul pe care îl simțiți este lichidul. Acesta menține lubrifiate părțile mobile ale unei transmisii și asigură răcirea necesară.

Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când există foarte puțin lichid de transmisie sau o cantitate inadecvată. Poate avea loc o scurgere sau lichidul poate fi murdar, iar acest lucru presupune schimbarea sa.

Zgomotul pe care îl auziți nu este normal

Vehiculele ne avertizează întotdeauna în avans dacă ceva nu este în regulă, doar că uneori nu observăm detaliile mici. Dacă camionul face un zgomot neobișnuit ar putea fi transmisia. Pe măsură ce rezolvăm problemele de mai sus, acest lucru va fi, de asemenea, afectat pozitiv dacă adăugăm sau schimbăm lichidul de transmisie. Rețineți că fiecare vehicul are un manual al proprietarului, ceea ce vă va ajuta să determinați ce tip de lichid trebuie să utilizați.

Camionul nu pornește

O altă problemă potențială apare atunci când transmisia nu mai funcționează chiar dacă apăsați pedala de ambreiaj și încercați să mișcați maneta schimbătorului de viteze. Se poate întâmplă acest lucru atunci când doriți să băgați în treapta întâi în timp ce camionul staționează.

Cele mai frecvente cauze includ niveluri scăzute de lichid de transmisie, vâscozitate incorectă sau o revizuire a cablurilor de cuplare a ambreiajului.

Camionul trepidează

Un semn că transmisia nu funcționează bine este trepidarea camionului de fiecare dată când utilizați cutia de viteze. Acest lucru se poate datora și:

 • Problemelor de la motor
 • Problemelor de la axă
 • Problemelor legate de frânare
 • Roților instabile
 • Problemelor cauciucurilor
 • Probleme la cutia de viteze

Dacă transmisia funcționează bine, camionul rămâne la o anumită viteză până când șoferul o schimbă intenționat. Cu toate acestea, atunci când există o problemă la cutia de viteze, camionul poate schimba în mod spontan viteza în timpul mersului.

Uneori, camionul nu răspunde

Când transmisia camionului refuză să funcționeze corect, este un semn sigur că se întâmplă ceva. Cu o transmisie manuală, puteți observa după ce schimbați viteza că motorul camionului va accelera, dar camionul nu se va deplasa foarte repede. În acest caz, este posibil să aveți probleme la ambreiaj. Poate fi uzat sau poate exista o problemă de transmisie mai serioasă.

Pentru rezolvarea tuturor problemelor de transmisie, vă recomandăm să ne contactați. Oferim cele mai bune reparații camioane în Arad fiindcă ne place și avem și cu ce. Avem cel mai performant service camioane în Arad. Oferim servicii diverse tuturor celor care vor să aibă parte de reparații rapide și eficiente.

Ne deplasăm în Arad și în împrejurimi, oricând suntem solicitați. Intervenim prompt cu echipamente moderne.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}