septembrie 10, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Sentimentul de singurătatea ca șofer de camioane. Cum treceţi peste?

Meseria de șofer pe camioane este departe de a fi una ușoară. Programul haotic, distanţa faţă de familie și de cei dragi, stresul ce se acumulează cu fiecare kilometru parcurs și riscurile inerente de a vă afla în trafic ore întregi în fiecare zi, toate înseamnă aspecte ce fac din meseria de șofer una dintre cele mai dificile meserii. La toate cele menţionate anterior, putem adăuga și sentimentul de singurătate cu care se confruntă șoferii pe camioane. Haideţi să vedem în ceea ce urmează câte idei referitoare la cum aţi putea trece mai ușor peste acest sentiment de singurătate cu care vă confruntaţi când vă aflaţi la volanul camionului.

Şoferii începători și sentimentul de teamă de a conduce singuri

Un șofer de camion cu ani de experienţă în spate poate spune cum a reușit să treacă peste sentimentul de singurătate pe care îl avea atunci când se afla în curse. Dar un începător va trebui să înfrunte acest sentiment doar urmând sfaturile celor cu o mai mare experienţă. A conduce singur sute sau chiar mii de kilometri poate părea înspăimântător pentru cei care până atunci au condus pe distanţe scurte sau mai tot timpul însoţiţi de cineva. Chiar dacă tehnologia a avansat și există posibilitatea de a păstra contactul cu prietenii și cu cei dragi, atunci când vă aflaţi la volan atenţia trebuie să fie la drum și nicidecum la Skype sau la Facebook. Mai ales ca începător, chiar și vorbitul la telefon pentru multe ore poate distrage atenţia de la trafic. Teama de singurătate vine și din întrebări cu privire la cunoașterea traseului, dacă veţi găsi destinaţia fără a vă rătăci sau cum veţi dormi singur într-o cabină de camion aflat într-o parcare de tiruri înconjurat de multe alte camioane cu șoferi despre care nu cunoașteţi nimic.

Idei despre cum să treceţi peste sentimentul de singurătate

  • Fiind la volan foarte multe ore din zi și din noapte, este important să folosiţi momentele de pauză pentru a păstra legătura cu cei dragi, vorbind la telefon sau pe Skype. Chiar și o scurtă convorbire de 5-10 minute poate să vă redea optimismul și buna dispoziţie pentru următoarele câteva ore petrecute la volan;
  • Relaţionaţi cu oamenii cu care vă întâlniţi atunci când sunteţi în cursă. Fie că povestiţi cu alţi colegi șoferi de camioane în parcări, fie că povestiţi cu cei din benzinăriile unde realimentaţi sau cu chelnerul de la restaurantul unde luaţi prânzul, acele 2-3 minute de schimburi de idei pot fi extrem de benefice în a alunga sentimentul de singurătate pentru următorii zeci de kilometri;
  • Folosiţi radioul pentru a vă simţi conectat la realitatea de acasă și a nu pierde contactul cu evenimentele prezente. Astfel, atunci când discutaţi cu familia, prietenii sau chiar cu ceilalţi șoferi, veţi simţi că faceţi în continuare parte din comunitate;
  • Acceptaţi alături de dumneavoastră iubita/soţia sau prieteni. Poate că cei dragi ar dori să vă însoţească pentru câteva sute de kilometri atunci când plecaţi în cursă. Ei bine, acceptaţi acest lucru și pe urmă aceștia se vor întoarce acasă folosind un mijloc de transport în comun.
  • Spuneţi ‚DA’ celor care așteaptă o mașină de ocazie. Astfel, veţi da o mână de ajutor celor care vor să ajungă la o anumită destinaţie și veţi avea cu cine să mai povestiţi pe o bună parte a cursei.

Când vine vorba de defecţiuni ale camionului, nu sunteţi singur

Una dintre temerile șoferilor de camioane când pornesc la drum este legată de posibilele defecţiuni sau pene de cauciuc ce pot apărea. Ei bine, orice șofer profesionist de tir trebuie să știe că nu este singur dacă întâmpină astfel de probleme. Pentru defecţiunile mecanice sau electrice ale camionului pe care îl conduceţi, dar și pentru repararea sistemului de climatizare, existe firme specializate în service camioane. La Matei Truck Service din Arad găsiţi o gamă foarte largă de servicii privind soluţionarea oricărei defecţiuni a camionului, fie când vă aflaţi deja în cursă, fie înainte de a porni la drum. Plusul adus de către Matei Truck Service este atelierul mobil de camioane, prin care anumite defecţiuni cu care vă confruntaţi pot fi soluţionate chiar în locul în care aţi rămas blocat datorită defecţiunilor respective. Prin urmare, din perspectiva soluţionării oricărei defecţiuni a camionului pe care îl conduceţi, trebuie să știţi că nu sunteţi niciodată singuri și vă puteţi baza pe un partner de nădejde – Matei Truck Service din Arad.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}