iulie 28, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Sfaturi contra stresului pentru șoferii de camioane

Matei Truck Service din Arad și-a propus să ofere în acest articol câteva sfaturi contra stresului pentru voi, șoferii de camioane. Sperăm să vă fie de folos.

Atunci când o mare parte din viață v-o petreceți pe drum, aveți nevoie de câteva sfaturi pentru a vă menține sănătatea.

Viața ca șofer de camion nu este ușoară, viața pe șosea poate fi destul de grea uneori. Șoferul profesionist poate fi departe de casă pentru perioade lungi de timp, ceea ce înseamnă că lipsește în momente importante de lângă soție și copii. De asemenea, stresul din timpul condusului este foarte mare, vremea dificilă poate fi un adevărat obstacol în calea sănătății sale. Este vital să trăiți cât mai sănătos posibil și să vă formați o rutină normală.

Luați-vă un copilot

Dacă livrarea trebuie făcută cât mai curând posibil, interesați-vă dacă vă puteți lua un copilot pentru a vă înlocui pe timp de noapte. În acest fel, nu se pierde timpul dormind. Este o modalitate foarte eficientă de a conduce pe timpul zilei și de a vă odihni noaptea, știind că vă aflați în mișcare și că veți ajunge la timp la destinație.

Întotdeauna discutați cu familia

Luați legătura cu familia (soția, copiii și părinții) zilnic. Este o modalitate bună de a rămâne în legătură cu familia. Sunați-i la fiecare zi de naștere sau la o sărbătoare specială, aceasta va contribui la consolidarea legăturilor pe care le aveți cu ei.

Nu lăsați nimic să vă schimbe rutina

Dacă vă treziți devreme și faceți un duș pentru a începe bine ziua, trebuie să continuați cu această rutină. Ca și cum ați fi acasă, păstrați rutina, chiar dacă sunteți pe drum.

Păstrați-vă buna dispoziție cu muzică bună

Nu vă limitați doar la ascultarea radioului și a muzicii pentru a nu adormi. Începeți ziua cu muzica preferată pentru a vă bucura de călătorie. Muzica va face călătoria să pară mai scurtă iar ziua va zbura. Salvați-vă pe un stick sau pe un CD cea mai bună muzică. Luați-vă chiar și o boxă cu conexiune bluetooth.

Un duș bun vă va răcori

Faceți-vă timp să faceți un duș. Este un moment bun pentru a vă relaxa și a vă organiza ideile. Acest lucru vă va ajuta să fiți fresh cel puțin pentru primele câteva ore de lucru, ceea ce este un bun mod de a începe ziua.

Luați-vă o vacanță

Depărtându-vă de tot ceea ce vă amintește de muncă poate fi soluția ideală pentru relaxare. Planificați-vă o vacanță pentru a vă îndepărta de camion o vreme. De asemenea, încercați să nu conduceți.

Gândiți-vă bine când alegeți curse lungi

Încercați să nu acceptați curse lungi atât de des, fiindcă v-ați epuiza fizic. Înainte de a face aceste călătorii, trebuie să vă asigurați că sunteți capabili din punct de vedere fizic și mental să le faceți față.

Încercați să vă opriți în locuri atractive

Nu trebuie să se rezume totul la condus. Puteți să vă și distrați câteva ore cu colegii. Aflați care sunt opririle cele mai populare și mai atractive, astfel încât să vă puteți distra și odihni.

Un stomac plin, o inimă fericită

Nu mâncați doar în camion. Vedeți unde se mânâncă bine pe traseu și opriți-vă la un restaurant să luați masa. În acest fel, veți avea timp să mâncați și să discutați cu colegii.

Confortul dumneavoastră în primul rând

Indiferent cât de scumpă este perna pe care o cumpărați de pe traseu, niciuna nu va arăta ca cea pe care o aveți acasă. De aceea, vă recomandăm să vă luați propria pernă pentru a vă simți cât mai confortabil cu putință. Luați-vă și o pătură, poate chiar una care vă amintește de familiei.

Viața șoferilor de camion poate fi plăcută și de succes. Trebuie să aveți o viață foarte echilibrată. Pare dificil, dar se poate. Șoferii de camioane care au succes știu că nu este esențial să fii rapid pe șosea sau să ai un program perfect de livrare. Șoferii de succes sunt aceia care în mod consecvent livrează marfa în condiții de siguranță, în timp util, menținând în același timp un standard decent de trai.

Noi, cei de la Matei Truck Service Arad, știm că este important să intervenim rapid când suntem chemați și să realizăm reparații camioane în Arad, reparații tir în Arad etc., în mod cât mai eficient.

Drum bun vă dorim!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}