noiembrie 1, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Sfaturi de siguranță pentru șoferii de pe basculante

Deși există o gamă variată stiluri și dimensiuni de basculante, măsurile de siguranță nu variază de obicei. Pentru a vă ajuta să fiți în siguranță pe timpul cursei, Matei Truck Service din Arad vă dezvăluie cele mai bune 4 sfaturi care vă vor ajuta să evitați pericolul.

Efectuați întreținerea camionului

De-a lungul timpului, unele componente ale camionului dvs. se vor sparge sau nu vor mai funcționa fără niciun motiv aparent. Ocazional, acestea trebuie înlocuite, deși puteți împiedica ca acest lucru să se întâmple foarte des, urmând un program de întreținere. În acest fel, puteți detecta posibilele probleme pe care camionul le suferă înainte de a fi prea greu de reparat.

De asemenea, puteți face verificări zilnice pentru a vedea dacă totul este în ordine. De exemplu, înainte de a începe lucrul, verificați presiunea în anvelope, cilindrii de suspensie și de ridicare, care trebuie lubrifiați corespunzător.

Asigurați-vă că vă aflați la nivelul solului înainte de a începe încărcarea

Cea mai importantă caracteristică a oricărui tip de camion basculantă este stabilitatea vehiculului. La încărcarea și descărcarea camionului, asigurați-vă că ați evaluat nivelul terenului pe care se află acesta. Acesta trebuie să fie complet plat, fără părți inegale care să poată răsturna camionul sau locuri umede sau murdare care pot provoca blocarea roților.

Pentru a asigura în continuare stabilitatea camionului în timpul încărcării sau descărcării, puteți construi o barieră în jurul punctului de descărcare sau să așezați un opritor pentru a împiedica mișcarea camionului.

Trebuie remarcat faptul că în zonele în care veți efectua descărcările nu trebuie să existe lucrători, pentru a evita accidentele și pericolele, cu excepția cazului în care superiorii dvs. indică altceva. De asemenea, încercați să anunțați că urmează ca marfa să fie descărcată, astfel încât în zonă să nu existe persoane sau alte vehicule.

Distribuiți marfa în mod egal

Echilibrul într-un camion este de cea mai mare importanță. Dacă greutatea încărcăturii nu este uniform distribuită, la un moment dat, vor apărea probleme, punându-i pe șoferi în pericol. Vă recomandăm să puneți toată încărcătura în centrul vehiculului și să o distribuiți din acest punct. Puteți să o faceți singuri sau să cereți ajutorul altor persoane, deoarece veți avea de-a face cu cantități mari de marfă și o mână de ajutor este întotdeauna binevenită.

Comunicați cu ceilalți din jur

Uneori, atunci când încărcați sau descărcați materialele, va trebui să o faceți împreună cu o altă persoană sau cu mai multe persoane, pentru a fi siguri că faceți o treabă bună. Cu toate acestea, după cum probabil știți, aceste locuri sunt, de obicei, foarte zgomotoase, așa că va trebui să învățați să comunicați prin semne deoarece vorbitul sau strigatul nu vă vor ajuta prea mult.

Organizați o întâlnire cu oamenii care vor lucra cu dvs. Dacă ei vor fi asistenții dvs., explicați-le modul de lucru, astfel încât să nu fie surprinși la început. Elaborați o serie de semne care să îi ajută să comunice eficient când sunt la distanță. În acest fel, acestea vor reduce riscurile de comitere a unui accident.

În general camioanele sunt fabricate pentru a maximiza rentabilitatea unei afaceri. Dacă vreți ca ele să funcționeze corespunzător, trebuie să le acordați o întreținere corespunzătoare. Menținerea curată a basculantei dvs. nu este o sarcină atât de ușoară precum pare. Achiziționarea unui furtun de presiune și instalarea unui coș de gunoi sau a unui sac de gunoi în interiorul cabinei poate face diferența.

De asemenea, diferența o poate face și contactarea celui mai bun service de camioane din Arad. De îndată ce veți apela la serviciile noastre, vă veți convinge că ați luat cea mai bună decizie în ceea ce privește buna funcționare a basculantei dvs.

Noi vă putem oferi cele mai bune reparații camioane din Arad, întrucât ne mândrim cu faptul că avem cei mai buni specialiști și un atelier mecanic mobil pentru camioane, dotat cu echipament de ultimă de generație. Acest lucru ne permite să facem diagnosticări și depanări în trafic în cel mai scurt timp posibil.

Așadar, ori de câte ori treceți prin Arad și basculanta dvs. nu funcționează așa cum ar trebui, apelați la serviciile noastre pentru a beneficia de sprijinul unui service bun, care practică tarife decente și are un portofoliu bun.

Vă vom asculta, vom analiza situația și vă vom oferi cele mai bune soluții. Contactați-ne și vă veți convinge!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}