iulie 31, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Sfaturi despre conducerea camioanelor pe timp de vară

Știați că transportul de mărfuri cu camioanele în timpul verii este la fel de dificil ca transportul de mărfuri în timpul iernii? Matei Truck Service din Arad vă oferă câteva sfaturi despre conducerea camioanelor pe timp de vară. De ce?

Fiindcă în timpul lunilor de vară, șoferii de camioane ar trebui să-și pregătească camionul pentru rutele lungi. Aceștia ar trebui să pună în aplicare anumite sfaturi de întreținere specifice pentru temperaturi ridicate.

Verificarea sistemului de răcire și aerul condiționat

După cum știm, vremea caldă poate afecta transportul rutier. Deci, primul truc de care șoferii de camion trebuie să țină cont atunci când începe vara este să verifice nivelul lichidului de răcire.

Dacă agentul de răcire se termină, sistemul de răcire nu va funcționa eficient. De aceea, șoferii camioanelor ar trebui să inspecteze întregul sistem: pornind de la radiator până la ventilator. Întreținerea de bază a sistemului de răcire este esențială.

În plus, întreținerea de bază a sistemului ar trebui să includă spălarea condensatorului aerului condiționat și a radiatorului. Această activitate este necesară pentru a împinge deșeurile care se acumulează în condensator la ieșirea de aer condiționat și pe capacul radiatorului. Atunci când fac acest lucru, șoferii de camioane trebuie să fie foarte atenți să nu deterioreze paletele ventilatorului cu tija utilizată pentru a împinge murdăria. Numai atunci când condensatorul este curat și fără resturi, acesta poate funcționa corect.

Verificarea roților

Șoferii trebuie să verifice dacă anvelopele sunt în stare bună, deoarece temperaturile ridicate deteriorează cauciucul. Starea bună a pneurilor poate fi constatată prin verificarea presiunii aerului. Trebuie avut în vedere faptul că anvelopele care se desumflă sau care au petice pot exploda în timpul verii.

Verificarea stării frânelor

Funcționarea corectă a frânelor este foarte importantă pentru conducerea în condiții de siguranță. Sistemul de frânare funcționează prin transformarea energiei cinetice a unui vehicul în căldură prin frecare, astfel că mai multă căldură înseamnă mai multă frecare și putere de frânare. Cu toate acestea, temperaturile mari de vară fac dificilă disiparea căldurii în interiorul sistemului și împiedicarea absorbției de căldură de către componentele sistemului. Când frânele nu reușesc să disipeze căldura în mod corespunzător, ele cedează și pot provoca accidente grave.

Prin urmare, întreținerea preventivă a frânelor este esențială. În plus, dacă acestea nu funcționează în timp ce șoferii conduc camioanele, aceștia trebuie să se oprească și să facă o verificare la sistemul de frânare înainte de a-și continua drumul.

Matei Truck Service din Arad stă oricând la dispoziția șoferilor de camioane. Echipa noastră poate interveni prompt acolo unde este nevoie, datorită atelierului mobil. Așadar, dacă șoferii întâmpină probleme în Arad sau pe o rază de 100 de km în jurul orașului, echipa noastră poate efectua reparații camioane în Arad, reparații remorci camioane în Arad etc. Poate rezolva orice problemă mecanică sau electrică.

Esti in cautarea unui service pentru reparatii remorci camioane in Arad? Apeleaza cu incredere la Matei Truck Service.

Verificarea funcționării curelelor motorului

Pe lângă verificarea frânelor, șoferii de camioane trebuie să verifice curelele de la motor. Această parte a vehiculelor este în general ignorată, iar șoferii de camioane uită că aceste curele pot provoca o întârziere semnificativă a livrării mărfii.

Din acest motiv, șoferii de camioane ar trebui să verifice dacă curelele motorului se pot flexa în timp ce se rotesc. De fapt, curelele se învârt și în timpul verii se pot rupe în timp ce se învârt.

Sfaturi pentru șoferi

Pe de altă parte, pe lângă pregătirea camioanelor pentru vară, șoferii de camioane trebuie să se pregătească și pentru cea mai călduroasă perioadă a anului. În timpul zilelor extrem de călduroase, șoferii pot adormi în timp ce se află la volan datorită epuizării cauzate de deshidratare. De asemenea, se pot confrunta cu alte situații periculoase pe șosea. Prin urmare, iată câteva sfaturi care îi vor ajuta să supraviețuiască în timp ce conduc pe timpul verii.

Șoferii trebuie să se hidrateze

Hidratarea pe timpul verii este o necesitate. În camioane ar trebui să existe mereu apă potabilă, iar șoferii ar trebui să bea 2 litri de apă zilnic pentru a evita deshidratarea în timpul ce conduc.

Șoferii trebuie să ia în considerare temperatura

Nu este un secret că temperatura în timpul verii este mai mare. În timpul lunilor de vară șoferii de camioane pot fi expuși la valuri de căldură extremă, din acest motiv ar trebui să acorde atenție informațiilor meteorologice.

Șoferii trebuie să se protejeze soare

Protejarea de soare este esențială. Aceștia trebuie să folosească protecție solară, să evite să conducă cu geamurile deschise deoarece acest obicei poate genera insolație și asuri pe braț, întrucât razele soarelui cad direct pe brațul stâng al șoferului când îl sprijină pe geam.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}