decembrie 5, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Sfaturi pentru cumpărătorii de basculante

Sfaturi pentru cumpărătorii de basculante

În acest articol, Matei Truck Sercice din Arad vă spune câteva sfaturi despre cumpărarea basculantelor pentru a face cea mai bună achiziție.

Indiferent de afacerea dvs., motivul principal pentru a cumpăra o basculantă, este pur și simplu generarea de venituri. Iar cel mai bun mod de a face acest lucru este să evitați să cădeți în ispită și să cumpărați mai mult decât aveți nevoie. Dar, de asemenea, evitați alegerea de funcții care nu vă vor permite să lucrați foarte productiv pentru activitățile pe care le aveți în minte.

Alegerea corectă a motorului, a transmisiei, a configurației axelor și a altor funcții vă asigură că vehiculul răspunde în mod profitabil nevoilor dumneavoastră.

Lucrați împreună cu distribuitorul

Implicarea distribuitorilor atât în ​​procesul de căutare, cât și în decizia de cumpărare este importantă.

De exemplu, cunoștințele pe care distribuitorul dvs. le au cu privire la performanța basculantei și nevoile care există pe piață sunt valoroase. Acest lucru vă ajută să stabiliți greutatea brută a vehiculului, suspensia, cele mai bune unelte și cele mai adecvate anvelope etc. Acest tip de informații vă poate ajuta să ajungeți la un echilibru bun între dimensiunea vehiculului și capacitatea sa de încărcare.

O caracteristică importantă care trebuie luată în considerare este materialul utilizat pentru buncărul de basculare. Un buncăr de aluminiu, care poate crește sarcina în timp ce economisește carburant, ar fi potrivit pentru transportul nisipului pentru drenaj sau pietre mici. În cazul transportului de pietre mari sau blocuri de ciment, atunci cel mai bine este ca pâlnia să fie din oțel.

Nu uitați să discutați cu distribuitorul despre anvelope și roți. De exemplu, roțile din aluminiu sunt ușoare și ușor de curățat. Și în cazul anvelopelor, designul benzii de rulare nu este singurul factor de luat în considerare. Din anumite motive, preferințele pentru anvelope variază de la o regiune la alta. Echiparea basculantei cu un tip și o anumită mărime de anvelopă cunoscute în zona dvs. înseamnă că înlocuirea acestora va fi mai ușoară.

Luați în considerare manevrabilitatea

În general, producătorii de basculante amplasează axe în două locații: o axă frontală, situată în jur de 71 până la 73 de centimetri în spatele barei de protecție. Și o axă posterioară, situată în partea din spate a basculantei.

Locația axei frontale afectează limitele admise în ceea ce privește greutatea sa, transferul greutății încărcăturii utile și, în special, raza de rotație. Un design al axei frontală oferă în jur de 40 până la 45 de grade de tăiere a roților. Cu toate acestea, designul axei posterioare, în cazul în care axa este situată la 132 de centimetri în spatele barei de protecție, taie baza roții. Acest lucru oferă aproximativ 50 de grade de tăiere a roților pentru o rază mai rotație de strângere și o manevrabilitate mai ușoară în spații strâmte.

Necesitățile privind transportul

O altă caracteristică importantă este greutatea brută a vehiculului. Aceasta determină mărimea încărcăturilor. Aceasta are, de asemenea, o influență directă asupra alegerii numărului și capacității de încărcare a axelor pentru a rămâne în limitele legale de greutate.

Limita maximă a greutății vehiculului se bazează pe numărul și distanța dintre axe. Cu cât distanța dintre axele din față și spate este mai mică, cu atât numărul de osii este mai mic, cu atât este mai mică greutatea per osie. Greutatea maximă permisă este de 15 tone pe osie tandem și 9 tone pe fiecare osie.

Alegeți motorul potrivit

Cumpărarea unui motor cu mai multă putere decât aveți nevoie ar putea fi o pierdere de bani. Dacă de obicei nu forțați limitele greutății brute a vehiculului dvs., un motor mic poate fi o opțiune bună. În același timp, un motor mai mic, mai ușor, poate să vă ofere o capacitate mai mare de încărcare, dacă este necesar.

Cu toate acestea, dacă aveți tendința de a circula pe teren abrupt, montan și doriți să vă mențineți o bună adaptabilitate, atunci un motor cu cilindri mai mulți este probabil mai potrivit.

De asemenea, nu uitați să evaluați transmisiile. Puteți alege o basculantă cu transmisie manuală, fie una cu transmisie manuală.

Dacă nu reușiți să luați cea mai bună decizie, vă recomandăm să ne contactați. Specialiștii noștri vă vor oferi cele mai bune sfaturi privind cumpărarea unor basculante. De asemenea, pot interveni rapid atunci când sunt solicitați pentru a face reparații camioane în Arad sau reparații tir în Arad.

Sunați-ne, noi vă vom răspunde la toate întrebările legate de basculante și nu numai!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}