noiembrie 20, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Sfaturi privind asigurarea încărcăturii basculantei

În următorul articol al Matei Truck Service din Arad, vă vom oferi câteva sfaturi pentru a asigurarea încărcăturii în timpul unei călătorii.

Dacă trageți un autovehicul cu basculanta, este posibil să folosiți lanțuri. Și în cazul în care transportați mărfuri sau alte echipamente în acel vehicul, veți folosi lanțuri de ancorare sau cel puțin așa ar trebui să fie.

Asigurarea mărfii în cel mai responsabil mod poate uneori să fie puțin dificil. De aceea, de obicei se folosesc lanțuri de diferite tipuri.

Nu numai că trebuie să vă asigurați încărcătura din motive de securitate. Asigurarea mărfii dvs. este, de asemenea, obligație legală. Nefolosirea de lanțuri sau orice alt accesoriu pentru remorci sau basculante (sau nefolosirea în mod corect), poate să vă creeze probleme cu organele abilitate, deoarece o încărcătură neasigurată poate contribui la provocarea unui accident.

Daca esti in cautarea unui service camioane remorci Arad atunci apeleza cu incredere la Matei Truck Service

După cum am menționat deja, simplul fapt de a folosi lanțurile de siguranță nu înseamnă că marfa este asigurată. Dacă acestea nu sunt bine plasate, nu își vor face treaba.

Dacă sunteți noi în industria de camioanelor și echipamentelor de transport sau aveți nevoie de o mică actualizare a standardelor de siguranță, următoarele sfaturi vă vor ajuta.

Utilizarea lanțurilor în funcție de capacitatea basculantei este obligatorie pentru toate echipamentele de tracțiune.

Încărcăturile transportate de autovehicule de basculante nu trebuie să pună în pericol viața persoanelor sau să cauzeze daune materiale. Sarcina nu trebuie să împiedice vizibilitatea șoferului sau să compromită stabilitatea vehiculului. De asemenea, nu ar trebui să ascundă luminile sau plăcuța de identificare.

Vehiculul, inclusiv încărcătura, nu trebuie să depășească specificațiile privind lungimea, lățimea și înălțimea.

Trebuie să treceți lanțurile de siguranță sau cablurile sub forma de”X” sub cuplajul cu bilă al basculantului. Acestea trebuie să aibă suficientă libertate pentru a nu împiedica rotația, trageți pe sol sau nu lăsați cârligul să cadă pe sol.

Nu răsuciți lanțurile de siguranță pentru a scurta lungimea acestora.

Determinați dimensiunea lanțului pe care îl veți folosi în funcție de greutatea încărcăturii sau echipamentului pe care îl veți transporta. Mărimea, calitatea și rezistența tuturor componentelor de îmbinare sau de cuplare trebuie să îndeplinească cerințele legii și ale echipamentelor de ridicare.

Folosiți cel puțin patru puncte separate de fixare pentru echipamente grele și ușoare. Utilizați mai multe puncte de fixare pentru accesorii.

Așezați punctele de îmbinare astfel încât echipamentul / încărcătura să nu se deplaseze înainte, în spate sau în lateral. Pentru fiecare 3 metri de lungime a echipamentului sau a încărcăturii, puneți un punct mai mult.

Folosiți seturi de lanțuri pentru încărcătura dvs. De asemenea, în funcție de tipul de încărcătură pe care o transportați, puteți utiliza și centuri care au o capacitate foarte bună de ancorare.

Nu utilizați cârlige, carabine sau articulații (dispozitive pentru a uni legăturile într-un lanț) pentru a extinde lungimea unui lanț sau ca o componentă a oricărei unități de ancorare. Puteți adăuga acest tip de “accesorii” numai cu aprobarea prealabilă a producătorilor lanțului și care sunt clasificate ca fiind sigure.

Când folosiți dispozitive de tensionare a lanțului, utilizați numai lanțuri de fixare, folosind numai lianți de încărcare cu clichet. Nu utilizați lanțuri de tip pârghie.

Utilizați dispozitive de protecție la margini în cazul în care lanțurile sau curelele se freacă de echipament sau sarcină, deoarece acestea ar putea cauza abraziune sau tăieturi. De exemplu, cu un panou de tip albastru de protecție din polietilenă, puteți împiedica deteriorarea încărcăturii.

Acestea sunt cele câteva sfaturi privind asigurarea încărcăturii basculantei. Sper să țineți cont de ele pentru a nu avea niciun fel de probleme.

Însă, în cazul în care vă confruntați cu probleme mecanice sau electrice, contactați-vă. După cum am spus de multe ori, dispunem de un atelier mobil dotat cu echipament de ultimă generație.

Acest lucru ne permite să intervenim prompt pentru a soluționa rapid orice problemă cu care vă confruntați. Suntem capabili să diagnosticăm și să depanăm în trafic. Prin urmare, suntem soluția perfectă în cazul în care rămâneți blocați în trafic din cauza unei defecțiuni.

Avem cel mai bun service de reparații camioane din Arad și ne mândrim cu el. Specialiștii noștri cu experiență vastă în domeniu execută cu succes reparații camioane în Arad, reparații clime camioane în Arad etc.

Contactați-ne pentru a vă bucura de cele mai bune servicii mecanice!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}