octombrie 8, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Sfaturi privind conducerea în siguranță pe distanțe lungi

Cursele lungi la volanul camioanelor și stilul de viață pe care acestea îl cer pot avea efect negativ asupra sănătății. Sau chiar mai rău, pot pune în pericol siguranța pe șosea.

Ca șoferi profesioniști de camioane, trebuie să știți cum să fiți în siguranță, sănătoși și fericiți pe timpul curselor lungi.

Matei Truck Service Arad vă oferă cinci sfaturi pe care ar fi indicat să le luați în considerare și să le introduceți în stilul dvs. de viață.

Odihniți-vă după o anumită perioadă de timp

Cel mai important lucru în privința conducerii camioanelor este să fiți în alertă. Oboseala poate fi o mare problemă atunci când călătoriți pe distanțe lungi. Deci, este indicat să faceți pauze frecvente. În medie, într-o zi ar trebui să conduceți în jur de 11 ore. Prin urmare, pauzele frecvente reprezintă o modalitate importantă de a rămâne vigilenți în timpul orelor lungi de condus.

Pauzele frecvente permit șoferului să se întindă și să se miște, ceea ce împiedică oboseala pe drum. În calitate de șoferi de camion nu veți dori niciodată să aveți dureri datorită șederii în scaun mai mulți kilometri. Este foarte important să faceți pauze dese, să mergeți și să faceți exerciții în afara vehiculului pentru a fi mereu atenți.

Alegerea unor alimente sănătoase

Este ușor să adoptați obiceiuri alimentare nesănătoase, datorită opțiunilor limitate de hrană disponibile la stațiile peco și restaurantele de pe drum. Șoferii de camioane sunt predispuși să se îmbolnăvească de obezitate, deoarece studiile arată că somnolența în timpul zilei și nopțile lipsite de somn sunt strâns legate de această boală.

Astfel, alimentația sănătoasă este esențială. Adoptarea unei diete care include legume, fructe, puținr alimente nesănătoase și băuturi dulci în timpul pauzelor vă va ajuta să începeți un nou stil de viață sănătos. Trebuie doar să ambalați în fiecare zi alimente sănătoase și să investiți într-un frigider mic unde puteți păstra salată de fructe, iaurt și alte alimente. Evitați băuturile zaharoase și cu multă cofeină. Întotdeauna beți apă.

Mențineți-vă concentrarea

În funcție de locul unde mergeți, puteți avea de-a face cu tot felul de drumuri și peisaje, care mai de care mai atractive. Însă, este important să vă concentrați la drum și să nu vă lăsați atrași de peisajele frumoase.

Minte sănătoasă și bunăstare generală

În plus față de menținerea unui corp activ, o minte activă și relaxată poate avea, de asemenea, beneficii sănătoase. Cititul în timpul vacanțelor, ascultarea de muzică sau practicarea unui hobby pot face minuni pentru bunăstarea dvs..

Acest lucru se realizează printr-un stil de viață activ, însoțit de alimentație sănătoasă și exerciții fizice. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți corpul relaxat. Nu veți mai simți acea durere cauzată de distanțele lungi, care poate provoca o lipsă de concentrare. Câteva exerciții regulate, de cel puțin 15 minute pe zi, vă pot ajuta organismul să depășească stresul cauzat de condusul pe distanțe lungi.

Planificare anticipată

Indiferent cât de siguri sunteți de cursa pe care o veți face, este important să faceți un plan în avans și să fiți pregătiți pentru lucruri neprevăzute. Ultimul lucru pe care îl doriți este să râmâneți blocați pe drum și să fiți nepregătiți.

În funcție de șoseaua pe care conduceți și de condițiile meteorologice, există diferite kituri de siguranță pe care le puteți cumpăra și păstra în camion. Se recomandă întotdeauna să aveți unul din aceste kituri, împreună cu unul de prim ajutor, lămpi, pături, lumânări, apă și alimente.

Puneți aceste sfaturi în practică pentru a face o călătorie sigură și pentru a vă bucura de o viață mai sănătoasă și mai fericită. Amintiți-vă că a fi în siguranță, pregătiți și concentrați reprezintă cheia unei curse duse la bun sfârșit cu succes.

În cazul în care în timpul cursei aveți probleme tehnice, vă recomandăm să contactați cel mai bun service camioane din Arad. Vă putem la dispoziție un service mobil dotat cu echipament de ultimă generație.

Datorită lui putem să facem reparații camioane în Arad sau reparații tir în Arad, imediat ce suntem contactați.

Așadar, nu evitați să apelați la serviciile noastre pentru ca vehicul dvs. să nu mai aibă probleme pentru o perioadă lungă de timp. Specialiștii noștri sunt capabili să rezolve orice problemă mecanică sau electrică în cel mai scurt timp posibil.

Alegeți-ne și veți înțelege ce înseamnă lucrul bine făcut!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}