octombrie 10, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Sfaturi privind curățarea corectă a camioanelor

În general, companiile văd curățarea camioanelor ca o cheltuială și chiar dacă este dificil să le păstrați curate, beneficiile pe termen lung compensează această greutate. Unul din cele mai important motive pentru a vă menține camionul curat este prelungirea vieții sale pe drum. Nu este un secret că puteți trece prin zone care conțin substanțe chimice care pot dăuna camionului dvs. Cu cât stau mai mult pe șasiul camioanelor dvs., cu atât mai mult vă vor provoca daunele.

Indiferent dacă spălați singuri camioanele sau mergeți la o spălătorie, este esențial să rețineți că apa poate reactiva substanțele chimice uscate în camion. Persoana responsabilă cu spălarea trebuie să fie atentă la direcția în care îndepărtează murdăria și substanțele chimice, deoarece, în loc să o curețe, ar putea introduce componentele chimice în interiorul camionului și ar putea cauza mai multe probleme.

Ce nu ar trebui să faceți cu camionul dvs.?

Să așteptați ca un strat de murdărie să se formeze înainte de spălare

Insectele moarte, excrementele de pasăre și substanțele chimice din atmosferă, toate conțin acizi care pot afecta pelicula de protecție a mașinii dvs. și eventual pot distruge vopseaua. Dacă camionul este lăsat în aceste condiții o perioadă îndelungată de timp, este posibil să fie necesar să lustruiți și să revopsiți zona deteriorată.

Spălați șasiul vehiculului

Spălarea camionului poate crea condițiile perfecte pentru formarea ruginei. Rugina prezentă în frână, rezervor de gaz sau altă componentă a utilajului de transport uzinal face imposibilă conducerea în condiții de siguranță. De asemenea, nu există nici un motiv pentru a face acest lucru în mod regulat, cu excepția cazului în care se acumulează mult noroi sau murdărie sub camion. Pe de altă parte, păstrarea flotei de camioane curată funcționează ca o strategie de menținere a angajaților, deoarece îi motivează să lucreze.

Răzuiți camionul pentru a îndepărta resturile dificile

Nu încercați niciodată să răzuiți suprafața camionului pentru a elimina resturile alimentare. Nu trebuie sub nicio formă să zgâriați vopseaua. Dacă, în ciuda eforturilor, nimic nu funcționează, vă recomandăm să mergeți la o spălătorie auto specializată pe spălarea camioanelor, pentru ca vehicul dvs. să fie curățat în mod corespunzător.

 Utilizați aceeași perie / burete pentru anvelope

Aveți posibilitatea să începeți sau să terminați spălarea autovehiculului cu anvelopele, dar asigurați-vă că nu utilizați aceeași perie sau burete cu care ați curățat restul camionului. În general, anvelopele sunt mai murdare decât restul mașinii și nu este bine ca mizeria de pe perie să se extindă pe vopseaua camionului.

Ce ar trebui să faceți cu camionul dvs.?

Să-l spălați când este rece

Nu începeți să spălați camionul în mijlocul zilei sau după o călătorie lungă. Introducerea apei reci în rotoare poate determina deformarea anumitor părți. Deși pare foarte ciudat, apa rece pe un parbriz extrem de cald poate provoca spargerea acestuia.

Utilizați suficientă apă

Apa ajuta la lubrifierea suprafeței pentru a evita zgârieturile și eventualele urme. Dacă camionul este uscat și începeți frecare cu un burete sau o perie, tot nisipul fin și murdăria de pe drum se vor lipi de vopsea, zgâriind-o. Începeți prin udarea întregului vehicul pentru a scăpa de orice fel de murdărie sau nisip. Dacă autocamionul se usucă înainte de a începe să îl spălați, asigurați-vă că îl umeziți din nou.

Spălați cu detergent degresant și apă

Pentru a evita deteriorarea vopselei și substanțele chimice prea puternice, ar trebui să spălați camionul cu o combinație de detergent degresant și apă. Dacă cumpărați kit-uri care adaugă ceară în amestec, acest lucru nu este necesar. Asigurați-vă că spălați complet camionul pentru a vă asigura că nu există urme de murdărie.

Spălați geamurile și pneurile

Geamurile trebuie să fie spălate la fel de mult ca și restul camionului, o puteți face cu detergent degresant și cu apă atunci când considerați că este necesar. Dacă există urme de excremente de pasăre sau alte resturi, asigurați-vă că le curățați cât mai curând posibil, deoarece, dacă le lăsați mult timp, acestea se pot întări și lipi, ceea ce face dificilă curățarea. În timp ce anvelopele nu trebuie curățate pentru a îmbunătăți performanța sau pentru a le extinde viața, acestea vor arăta mai frumos și mai strălucitoare dacă decideți să faceți acest lucru.

Dacă camionul întâmpină probleme tehnice, sunați la cel mai bun service de camioane din Arad. Echipa Matei Truck Service Arad va interveni rapid și va rezolva orice problemă mecanică sau electrică. Ne pricepem și la clime camioane, și la clime tir și la reparații camioane în Arad. Ne pricepem la multe lucruri. Camioanele sunt întotdeauna pe mâini bune la noi!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}