octombrie 8, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Sfaturi privind prelungirea vieții camioanelor

Camioanele sunt ca cele mai multe lucruri din viață: culegeți ceea ce semănați. Și pentru cei care depind în fiecare zi de vehiculele lor pentru dezvoltarea afacerii, grija și întreținerea acestora sunt de o importanță capitală. Sfaturile pe care vi le vom da în continuare vor contribui la funcționarea vehiculului mulți ani de acum înainte. Practic el va funcționa ca unul nou.

Matei truck service din Arad vă oferă în acest articol câteva sfaturi privind prelungirea vieții camioanelor.

Nu uitați să schimbați uleiul

Acest sfat este simplu. Și fără îndoială este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura că vehiculul are o durată lungă de viață. Prin urmare, trebuie să țineți cont de următoarele:

Atunci când densitatea este de 10w40: camionul este capabil să funcționeze perfect 35.000 – 40.000 de kilometri.

Când densitatea este de 15w40: durabilitatea optimă a camionului este în cele 10.000 de kilometri și nu se recomandă să depășească 15.000 km.

Pentru camioanele mai vechi și cu kilometraj mai mare, se recomandă schimbarea filtrului de ulei în momentul schimbării uleiului. Asigurați-vă că alegeți cel mai bun ulei în funcție de necesități. Există o gamă largă de uleiuri și o gamă largă de opțiuni de kilometraj mai mare pentru a crește durata de viață a motoarelor vechi. Prin urmare, este indicat să consultați manualul de utilizare pentru a alege indicele de densitate pentru camion.

Rotiți anvelopele

Schimbarea uleiului este, de asemenea, un moment bun pentru a examina celelalte tipuri de întreținere de rutină. Schimbarea anvelopelor de fiecare dată când schimbați uleiul face ca uzura anvelopelor să fie uniformă. Acest lucru se datorează faptului că anvelopele se uzează în mod inegal, în funcție de transmisia vehiculului. Deși depinde de cât de utilizate sunt, anvelopele din față sunt cele care se uzează cel mai mult. Rotirea nu numai că prelungește durata de viață a anvelopelor, dar poate face călătoria mai plăcută și reduce încărcătura pe suspensia autovehiculului datorită uzurii neuniforme a pneurilor.

Echilibrați anvelopele

Când rotiți anvelopele este, de asemenea, indicat să verificați dacă sunt echilibrate cum trebuie. O anvelopă este echilibrată cum se cuvine atunci când greutatea sa este uniform distribuită în jurul axei. Din cauza drumurilor denivelate, anvelopele se dezechilibrează din ce în ce mai mult.

Acest lucru poate genera vibrații și poate crește uzura suspensiilor, precum și uzura pneurilor. Dacă aveți de gând să puneți un petic sau să înlocuiți un pneu, este indicat să verificați dacă celelalte pneuri sunt echilibrate.

Alinierea este cheia

Dacă, în timpul schimbării uleiului, observați că vehiculul este înclinat într-o parte, este probabil timpul să aliniați anvelopele. Conducerea pe drumuri accidentate la viteză mare poate crește posibilitatea de aliniere necorespunzătoare. Dacă anvelopele sunt scoase din uz, aceasta va genera o uzură mai mare și o deteriorare a acestora. Alinierea bună oferă beneficii pe termen lung.

Înclinarea autovehiculului poate avea loc și în cazul în care anvelopele sunt dezumflate necorespunzător sau dacă baza camionului are o greutate mai mare pe o parte. Vă recomandăm umflarea anvelopei la presiunea corespunzătoare și menținerea unei sarcini uniforme și extinse pe întreaga bază a camionului, pentru a evita înclinarea.

Verificați luminile

Întreținerea nu presupune numai schimbarea uleiului, ci și revizii lunare ale unor componente de bază. În acest fel, dacă există o problemă cu camionul dvs., o veți observa înainte de a deveni o problemă mai mare. De exemplu, verificați dacă toate luminile interioare și exterioare funcționează corect. O lumină slabă poate fi un semn al problemelor electrice. În timp ce o lumină arsă poate constitui un pericol. Puteți fi chiar amendați fiindcă luminile nu funcționează. De asemenea, verificați siguranțele de rezervă din torpedoul camionului.

Verificați dacă nivelurile de lichid sunt ridicate

Următorul lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați nivelul lichidelor esențiale. Unul dintre cele mai importante este uleiul de motor. Dacă uleiul este murdar sau miroase ca benzina, înseamnă că trebuie schimbat. Următorul este lichidul de răcire al motorului.

Motorul camioanelor produce multă căldură, iar agentul de răcire îl împiedică să se supraîncălzească. Verificați nivelurile atunci când ridicați capacul (de obicei este cel cu ilustrație care indică faptul că acesta nu trebuie să fie deschis niciodată când motorul este fierbinte).

Utilizați agentul de răcire indicat în manualul de utilizare. În cele din urmă, verificați lichidul de spălare a parbrizului. Este recomandat să aveți lichid de rezervă.

Pentru mai multe sfaturi privind acest subiect, contactați-ne. Vă vom oferi cele mai bune sfaturi și vom interveni rapid și eficient, dacă este cazul. Deținem cel mai bun service camioane din Arad. Prestăm servicii de cea mai bună calitate, la prețuri avantajoase.

Reparații tir Arad, reparații clime camioane în Arad, reparații clime tir Arad fac parte dintre serviciile oferite oricând suntem solicitați.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}