august 15, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Sfaturi privind siguranța pentru conducătorii camioanelor de tonaj mare

Pentru a vă ajuta să preveniți orice fel de tragedie, Matei Truck Service Camioane din Arad dorește să vă ofere câteva sfaturi despre conducerea camioanelor. Când vine vorba de aceste tipuri de camioane, sfaturile pentru conducerea în siguranță trebuie să facă referire la: cum să conduceți camionul propriu și cum să conduceți alături de alte vehicule.

Conducerea unui camion de tonaj mare poate fi o sarcină dificilă dacă nu respectați anumite instrucțiuni de siguranță. Mulți, prin nerespectarea acestora, cauzează accidente rutiere sau alte probleme. Pentru a evita toate aceste probleme, șoferii trebuie să fie bine instruiți pentru a conduce aceste tipuri de vehicule: nu toată lumea poate să o facă.

În timpul călătoriei dvs. ca șofer de camion de tonaj mare vă puteți confrunta cu multe dificultăți:

Conduceți defensiv

Ca șofer trebuie să conduceți întotdeauna defensiv pentru a evita accidentele. Trebuie să vă uitați întotdeauna fix înainte și în oglinzi pentru a evita coliziunea cu șoferii impertinenți. Datorită aptitudinilor dumneavoastră ca șofer, veți demonstra că aveți abilități excelente de conducere a camionului, precizie în manevrele dumneavoastră și reflexe rapide.

Acestea sunt câteva dintre principalele reguli ale fiecărui șofer:

Utilizați centura de siguranță.

Respectați semnele de circulație și regulile.

Învățați dimensiunile exacte ale camionului dvs. De exemplu, nu toate remorcile au aceeași înălțime.

Nu beți alcool și nu consumați medicamente care v-ar putea afecta capacitatea de conducere a vehicului. Nu fumați niciodată în timp ce conduceți vehiculul.

Asigurați-vă că oglinzile sunt aliniate corespunzător.

Utilizați întotdeauna lumini direcționale. În acest fel, veți avertiza alți șoferi despre locul în care mergeți.

Verificați dacă scaunul șoferului este poziționat corespunzător în funcție de necesități și că nu vă împiedică mișcările.

Planificați-vă călătoria

Un conducător auto trebuie să învețe să conducă pe diferite tipuri de drumuri. Trebuie să știți cum să vă opriți, să vă deplasați, să mergeți pe autostradă, în oraș și chiar pe șosele cu serpentine, când plouă sau ninge etc.

Trebuie să cunoașteți drumul, condițiile meteorologice și fluxul de trafic al întregului dvs. traseu înainte de a începe călătoria. Cunoașterea tuturor acestor informații vă va ajuta să luați decizii bune în privința cursei cu camionul.

Dacă transportați materiale sau produse periculoase, trebuie să fiți mai precauți. Verificați camionul înainte și după călătorie, dacă este necesar. De asemenea, verificați starea încărcăturii în mod continuu.

Evitați distragerile. Țineți ambele mâini pe volan în poziția acelor de ceasornic: ora 9 și ora 3. Acest lucru vă va permite să controlați mai ușor volanul.

Viteza: păstrați distanța

Camionul dvs. de marfă este foarte diferit de o mașină obișnuită. Transportul unei încărcături mai mari, are alte caracteristici. De exemplu, nu poți conduce foarte repede, deoarece timpul de frânare este foarte diferit, așa că aveți grijă. Respectați toate semnele și lucrătorii care direcționează traficul.

Întotdeauna încetiniți viteza în curbe și în zonele unde există școli și construcții. Astfel veți evita un eventual accident. Conducerea cu viteză mare este una dintre cauzele principale ale accidentelor rutiere.

Mențineți distanța necesară între camion și celelalte vehicule participante la trafic, nu știți niciodată când acestea s-ar putea opri în mod neașteptat.

Nu schimbați prea des benzile

O modalitate de a minimiza accidentele este să rămâneți întotdeauna pe aceeași bandă și să folosiți întotdeauna semnalizarea dacă treceți pe o altă bandă.

Toți ceilalți participanți la trafic încearcă să ajungă la destinație la fel de mult ca dvs. Este important să vă respectați rreciproc pe drumul pe care îl parcurgeți împreună.

Avertizați-i pe ceilalți

Utilizați echipamentele potrivite pentru a avertiza alți conducători auto despre o problemă. Dacă camionul dvs. are nevoie de asistență mecanică, dacă este posibil, parcați-l pe marginea drumului pentru a nu împiedica trecerea. În cazul în care nu puteți, utilizați triunghiuri reflectorizante astfel încât să-i puteți avertiza pe șoferi pe măsură ce trec.

Apoi, contatați-ne pentru a interveni cu atelierul nostru mobil dotat cu tot ceea ce trebuie. Noi vom interveni prompt și ne vom ocupa de problema dvs. Echipa noastră de specialialiști este oricând pregătită să se ocupe de reparații camioane în Arad sau de reparații remorci camioane în Arad.

Practici sigure de încărcare și descărcare

Verificați dacă camionul și încărcătura dvs. sunt asigurate corespunzător atunci când încărcați sau descărcați mărfuri. Verificați dacă aveți frâna de mână trasă și dacă camionul dvs. este oprit.

Conducerea în condiții de siguranță, în special în industria camioanelor, implică dedicație și responsabilitate. Scăderea factorilor de risc depinde de dvs., șoferii. Punerea în aplicare a acestor sfaturi și nu numai vă poate ajuta să ajungeți acasă în condiții de siguranță și sănătoși.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}