septembrie 17, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Simptomele unei cutii de viteze defecte

Cutia de viteze se uzează cu timpul și apar defecţiuni ale acesteia. Pentru un șofer de camion, orice problemă de funcţionare a acestuia înseamnă timp pierdut și implicit și bani pierduţi. De aceea, este recomandat să citiţi cu atenţie acest material în care vom încerca să abordăm câteva dintre cele mai întâlnite simptome pe care o cutie de viteză a camionului dumneavoastră le poate avea dacă este pe cale să se defecteze.

In cazul in care aveti probleme cu camionul in trafic, Matei Truck Service sta la dispozitia dumneavoastra cu:

Pentru a evita sau a reduce defectiunile camioanelor in timpul curselor va recomandam sa apelati la serviciile Matei Truck Service unde veti beneficia de:

Pentru programari sunati la: 0746 031 551 (Matei Vasile)

1. Dificultate în a trece dintr-o viteză în alta

Acest semn este imediat sesizabil pentru că trecerea dintr-o viteză inferioară într-una superioară și invers sunt lucruri care au loc imediat ce aţi pornit la drum. Prin urmare, dacă întâmpinaţi vreo dificultate în a face trecerea dintr-o treaptă de viteză în alta, înseamnă clar că la cutia de viteze a camionului dumneavoastră ceva nu funcţionează corespunzător. Mai mult decât atât, pe lângă această dificultate de a schimba vitezele, mai pot apărea și situaţii complet neplăcute prin care schimbătorul să sară automat din viteză chiar în momentul în care vă aflaţi în timpul mersului.

2. Scurgerea uleiului de transmisie și culoarea acestuia

Uleiul de transmisie nu are ce să caute sub cabina camionului, iar dacă au loc astfel de scurgeri și le observaţi, trebuie să știţi că există riscul ca problemele să fie de la cutia de viteze a camionului. Este adevărat că scurgerea uleiului de transmisie nu se datorează obligatoriu unei defecţiuni a cutiei de viteză, dar este indicat să apelezi la un service camioane specializat pentru a verifica provenienţa unei astfel de scurgeri. Nu de alta, dar costul reparaţiilor unei cutii de viteze este foarte piperat și cu cât este identificată problema mai din timp, cu atât este mai ieftină rezolvarea defecţiunii. Pe lângă scurgerea uleiului de transmisie, culoarea acestuia poate reprezenta un alt semn că există o problemă la cutia de viteze. Astfel, culoarea normală a uleiului de transmisie este roșiatică, iar dacă observaţi o culoare de nuanţă extrem de închisă, ajungând să fie chiar opac, atunci înseamnă că defecţiunea cutiei de viteze este pe cale să fie confirmată.

3. Mirosul de ars

Un alt simptom al unor probleme ce pot să apară la cutia de viteze se referă la mirosul de ars ce poate apărea ca urmare a supraîncălzirii acelor componente ale cutiei de viteze care s-au tot frecat și astfel s-a produs supraîncălzirea acestora. Cu siguranţă un miros de ars nu are cum să treacă neobservat, și deci este recomandat ca la primul astfel de semn să vă adresaţi unui service camioane specializat pentru a vedea cauza mirosului.

4. Sunete anormale atunci când schimbaţi vitezele

În momentul schimbării vitezei există un sunet slab, normal, prin care îţi dai seama că ai manevrat schimbătorul. Dar acel sunet normal este unul extrem de slab, abia sesizabil și cumva este perceput doar dacă este o liniște absolut perfectă, ceea ce în trafic nu prea este. Ei bine, sunetele anormale la momentul schimbării vitezelor se referă la un fel de sunet înfundat sau un sunet metalic ce poate fi perceput atunci când manevraţi schimbătorul de viteze. Zgomotele neobișnuite ale cutiei de viteză ce indică o posibilă defecţiune pot fi sacadate, sau chiar foarte intense. Un alt aspect de care trebuie ţinut cont este faptul că un sunet puternic atunci când schimbătorul este în „punctul mort” este un lucru anormal și indică o problemă a cutiei de viteză.

5. Blocarea într-o treaptă a cutiei de viteze

Această defecţiune se poate ivi mai ales atunci când se efectuează manevra de pornire de pe loc sau manevra de mers înapoi. O astfel de problemă poate apărea ca urmare a cuplării a două trepte în același timp sau ca urmare a ruperii dinţilor pinioanelor.

După cum puteţi remarca, există câteva simptome care vă indică o posibilă defecţiune a cutiei de viteze a camionului dumneavoastră. La oricare dintre aceste semne sau dacă sunt mai multe astfel de indicii, este recomandat să apelaţi la un service camioane in Arad. Astfel, veţi evita numeroase probleme ce se pot ivi chiar atunci când sunteţi în trafic, iar o cutie de viteză ce vă lasă chiar în trafic este ultimul lucru pe care vi-l doriţi. Matei Truck Service din Arad vă oferă o gamă largă de servicii în repararea oricărei defecţiuni a camionului, iar repararea cutiei de viteză este desigur pe lista de servicii oferite. Mai mult decât atât, dacă aţi avut ghinionul să vi se strice cutia de viteză în trafic, puteţi apela la atelierul mobil pentru camioane al celor de la Matei Truck Service.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}