septembrie 25, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Sistemul de frânare trebuie să funcţioneze perfect

Orice vehicul trebuie să funcţioneze foarte bine atunci când se află în trafic, iar unul dintre cele mai importante elemente ce trebuie verificate se referă la sistemul de frânare. Cu atât mai mult la un camion, sistemul de frânare trebuie să funcţioneze perfect, pentru că pe lângă tonajul foarte mare al cabinei camionului, mai există și greutatea foarte mare a remorcii. Astfel, orice mică defecţiune a sistemului de frânare pentru un camion înseamnă dificultăţi majore în manevrarea acestuia și poate duce la incidente rutiere extrem de grave. Există câteva semnale pe care sistemul de frânare la arată dacă apar anumite defecţiuni, iar despre acestea vom discuta în cele ce urmează.

Semne ale unui sistem de frânare cu probleme

1. Aprinderea luminii de frâne

În bordul camionului există o lumină pentru frâne, iar dacă această lumină este aprinsă, cel mai adesea având culoarea roșie sau galbenă, atunci este semnul că ar trebui să mergeţi la un service camioane pentru inspecţia frânelor.

2. Vibraţii intense la frânare

Frânarea este un lucru absolut normal atunci când conduceţi camionul și faptul că în momentul frânării se produc anumite vibraţii intense ale întregului camion indică o problemă la sistemul de frânare, foarte posibil fiind vorba despre un rotor inegal. Alte cauze ce pot duce la vibraţii intense la frânare se referă la deteriorarea componentelor de frânare de la instalarea necorespunzătoare a piuliței atunci când schimbaţi cauciucurile.

3. Scurgerea de lichide

O pedală de frână foarte moale poate indica faptul că există o scurgere a lichidului de frâne de la cilindrul principal sau într-o altă parte a sistemului de frânare. Atunci când acţionaţi pedala de frână, acest lichid creează presiune hidraulică, iar dacă există scurgeri de lichid, forţa pentru acţionarea plăcuţelor de frână scade și este insuficientă pentru a acţiona rotoarele.

4. Camionul trage într-o parte când frânaţi

Dacă în momentul în care acţionaţi frâna simţiţi cum camionul trage într-o parte, atunci este foarte posibil să aveţi o problemă la un furtun aparţinând sistemului de frânare.

5. Apariţia „salturilor” atunci când puneţi frână ușor

Dacă aveţi viteză mare și frânaţi brusc, este ceva normal să apară „salturi” în modul în care camionul se mișcă. Dar dacă astfel de „salturi” apar atunci când aveţi viteze mici și frânaţi foarte ușor, există posibilitatea să aveţi o problemă la sistemul de frânare.

Cum să menţineţi sistemul de frânare în condiţii bune de funcţionare?

Sistemul de frânare este esenţial pentru a circula în siguranţă în trafic, asigurând atât siguranţa dumneavoastră ca șofer de camion, cât și a celorlaţi participanţi la trafic. Pentru a avea certitudinea că sistemul de frânare al camionului este în condiţii optime pentru a oferi siguranţă atunci când porniţi în cursă, trebuie să respectaţi câteva recomandări, și anume:

– Schimbarea periodică a plăcuţelor de frână, dacă în urma verificării s-a constatat uzura acestora;

– Verificarea discurilor de frână și înlocuirea acestora dacă este necesar – cu timpul, datorită kilometrilor parcurși și a apei de ploaie sau a zăpezii, discurile se uzează și trebuie să fie schimbate;

– Schimbarea lichidului de frână ajută la o mai bună funcţionare a sistemului de frânare prin aceea că elimină o serie de impurităţi ce pot pătrunde în acest sistem și care pot duce la o mai mare dificultate în frânare, putând de asemenea afecta și piesele componente ale sistemului de frânare;

– Verificarea și înlocuirea garniturilor de etanșeitate – în momentul în care se înlocuiesc plăcuţele de frână sau discurile, este indicat să fie înlocuite și garniturile de etanșeitate. Prin aceasta crește siguranţa faptului că sistemul de frânare funcţionează corespunzător.

– Asigurarea faptului că mecanismul de legare a cabinei camionului și a remorcii este făcută corespunzător în ceea ce privește partea de frânare.

Cauti un service pentru reparatii remorci camioane in Arad? Apeleaza cu incredere la Matei Truck Service.

Nu ignoraţi funcţionarea sistemului de frânare! Apelaţi la service camioane specializat

Fie că aveţi o problemă cu sistemul de frânare a camionului, fie că doriţi doar să efectuaţi revizii periodice a sistemului de frânare, este recomandat să folosiţi serviciile oferite de către o firmă specializată în service camioane, așa cum este Matei Truck Service din Arad. Dacă aveţi de reparat ceva la sistemul de frânare a camionului, Matei Truck Service oferă o vastă gamă de servicii, atât în privinţa mecanicii camionului, cât și pe partea de electrice. Apelaţi la Matei Truck Service și pentru verificările periodice ale pieselor sistemului de frânare, iar specialiștii ce lucrează pentru acest service camioane vă vor spune când este momentul oportun pentru a înlocui anumite piese pentru siguranţa dumneavoastră.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}