octombrie 23, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Șofer de camion: Mai mult decât un loc de muncă … un loc de muncă care merită admirat

Când analizăm toate riscurile la care sunt supuși oamenii care, din pasiune sau necesitate, decid să conducă un camion, putem spune cu toată certitudinea că sunt persoane care merită respectul și admirația tuturor. În acest articol, Matei Truck Service din Arad vă va dezvălui riscurile și pericolele la care sunt supuși aceștia.

Vrem să le dezvăluim cu scopul ca fiecare persoană care citește acest articol și care nu face o astfel de meserie, dar vrea sa afle riscurile, să fie conștientă de riscurile la care se supun toți cei care se urcă la volan, mai ales la volanul unui vehicul atât de puternic precum camionul.

De asemenea, vrem să facem cunoscute aceste riscuri tuturor celor care vor să devină șoferi de camion. Vrem să oferim soluții sau măsuri de prevenire pentru a evita soluții dificile care pun în pericol integritatea voastră fizică și psihică. Vrem să aflați cum să le preveniți.

  Este important să știți că odată ce cunoașteți cauzele bolilor, rănilor sau accidentelor cauzate de munca pe care o faceți, este mult mai ușor să luați măsuri preventive pentru a le evita. Prin urmare, vă vom spune câteva dintre riscurile cu care se confruntă șoferii de camioane. Le-am împărțit în patru grupe. Ele sunt:

Riscuri de accidente

 Nu contează dacă camionul pe care îl conduci este nou sau la mâna a doua, riscurile există:

– Riscuri de alunecări, de căderi de pe scară sau remorcă.

-Camionulse răstoarnă din cauza unei defecțiuni mecanice provocată de viteză, condiții de drum necorespunzătoare sau impact frontal. Acest lucru poate determina prinderea șoferului sub camion sau în cabină, cu riscul de deces.

– Șoferul de camion se poate răni când execută o reparație pe teren, când schimbă anvelopa. Când slăbește curelele sau cablurile de legătură, fie lovește accidental părțile grele expuse ale cabinei sau încărcăturii.

–  Șoferul poate fi zdrobit între camion și remorcă atunci când desface siguranța dintre ele.

 – Traumatisme din cauza eforturilor fizice excesive.

– Risc de explozii, de arsuri sau de otrăvire cu substanțele chimice pe care le transportă.

– Risc de accidente pe drum datorită oboselii din cauza drumului lung.

Riscuri fizice

Acestea au legătură cu afectarea directă a unei părți a corpului, cauzată de relația voastră cu camionul.

Puteți suferi de migrene sau vi se poate deteriora auzul din cauza expunerii pentru o lungă perioadă de timp la zgomote foarte puternice, cum ar fi cele produse de camion în timpul funcționării.

Puteți suferi de răceli și de reumatism datorită expunerii la schimbări bruște de temperatură, când părăsiți cabina încălzită în exterior.

Puteți îngheța sau suferi de insolație din cauza expunerii la factori meteorologici extremi, cum ar fi frigul sau căldura.

Riscuri chimice

Sunt cele care vă afectează din cauza expunerii la substanțele chimice pe care le transportați. Prin urmare, sunteți expus la:

Diferite substanțe toxice pe care le transportați.

Boli și probleme de piele datorate contactului frecvent cu produse chimice, cum ar fi benzina, motorina etc.

Intrarea în contact cu praful din cauza conducerii pe drumuri în stare proastă. Acest lucru poate provoca probleme respiratorii.

Efecte cronice datorate inhalării vaporilor de benzină, motorină etc.

Riscuri economice și psihosociale

Ca șofer de camion,  puteți suferi de:

Dureri din spate și articulații din cauza necesității de a conduce în aceeași poziție timp de mai multe ore la rând. De asemenea, din cauza adoptarea unor poziții incorecte.

Tulburări ale sistemului digestiv din cauza unei diete neechilibrate sau neregulate.

Discomfort și oboseală vizuală din cauza iluminării inadecvate.

Halucinații hipnotice din cauza perioadelor de somnolență și tulburări psihice cauzate de stresul ridicat.

Expunerea la violență din partea colegilor (cauzată de stresul pe care îl suferă) și chiar la furt.

Disconfort psihologic din cauza unui control permanent prin intermediul telefonului mobil sau al unui dispozitiv activat de companie în aceste scopuri.

Acestea sunt doar câteva din numeroasele riscurile cu care vă puteți confrunta în această profesie. Cu toate acestea, această profesie nu are doar părți negative. Iată câteva dintre măsurile pe care este bine să le luați pentru a contracara riscurile:

Stați departe de vehicul și astfel evitați inhalarea gazelor toxice.

Folosiți ochelari de soare de bună calitate pentru a conduce atunci când este necesar.

Instalați un scaun ergonomic pentru șofer în camion.

Faceți pauze frecvente pentru a vă odihni și faceți exerciții pentru a evita rănile. De asemenea, puneți în practică tehnici de relaxare în același scop.

Evitați fumatul în timpul conducerii vehiculului.

Utilizați o alarmă sau un mecanism similar pentru a solicita ajutor în caz de urgență.

Descoperiți și puneți în practică tehnicile corecte de ridicare și deplasare a încărcăturilor grele.

Dacă constați o defecțiune, apelați la cel mai bun service de camioane din Arad.  Matei Truck service dispune de un service mobil dotat cu echipament de ultimă generație. Echipa face reparații camioane în Arad, reparații tir în Arad. Execută lucrări diverse, la cel mai bun preț!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}