septembrie 7, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Şofer profesionist de tir femeie? De ce nu?

Dacă sunt femei pasionate de meseria de șofer profesionist pe camioane și sunt dispuse să își asume și părţile mai puţin atractive ale unei astfel de meserii, ele trebuie primite cu multă deschidere și disponibilitatea de a le ajuta să se integreze într-un domeniu predominat de prezenţa persoanelor de sex masculin.

In cazul in care aveti probleme cu camionul in trafic, Matei Truck Service sta la dispozitia dumneavoastra cu:

Pentru a evita sau a reduce defectiunile camioanelor in timpul curselor va recomandam sa apelati la serviciile Matei Truck Service unde veti beneficia de:

Pentru programari sunati la: 0746 031 551 (Matei Vasile)

Beneficii și puncte slabe ca șofer pe camioane

Dacă sunteţi interesată în a deveni șofer profesionist pe camioane, trebuie să știţi că există o serie de beneficii ale acestei meserii. Primul se referă la remuneraţie, care adesea este mai mare decât într-un loc de muncă cu program obișnuit de 8 sau 10 ore în orașul în care locuiţi. Un al doilea beneficiu face referire la faptul că zilnic puteţi schimba peisajul, alegând rute pe care nu aţi mai fost până atunci și să cunoașteţi alte locuri. Un al treilea aspect ce atrage mulţi șoferi este acela al programului relativ flexibil pe care îl puteţi stabili cu dispecerul de la firma la care alegeţi să lucraţi, având astfel oportunitatea de a avea weekend-urile libere sau de a avea mai multe zile una după alta libere. Pe lângă aceste beneficii, trebuie să vorbim și de punctele slabe ale acestei meserii. În primul rând, trebuie amintit ca punct slab zilele și chiar săptămânile petrecute departe de cei dragi, departe de casă. Mai apoi, programul flexibil poate însemna și un program haotic, în care orele de muncă sunt atât ziua, cât și noaptea. Singurătatea și oboseala psihică acumulată în urma parcurgerii a mii de kilometri pot fi alte două puncte slabe ale acestei meserii.

Lucruri de care trebuie să ţineţi cont ca femeie șofer pe camioane

Societatea modernă a pus semnul egal între femei și bărbaţi, iar acesta este un lucru extrem de pozitiv. Cu toate acestea, există încă multe domenii unde predomină persoanele de sex masculin, iar industria transporturilor folosind camioane este unul dintre aceste domenii. Dacă sunteţi femeie și vă doriţi cu ardoare să primiţi un post într-o firmă de transporturi, atunci trebuie să luaţi în considerare o serie de aspecte, cum ar fi:

– Urmează să intraţi într-o industrie preponderent masculină. În acest sens, veţi putea întâmpina rezistenţă din partea unor șoferi de camioane care ar considera că locul unor femei nu este la volanul camioanelor.
– Hainele elegante vor rămâne acasă. Odată ce aţi ales să practicaţi această meserie, trebuie să știţi că veţi face și treburi ce implică mizerie, noroi sau ulei de mașină, iar atunci va trebui să folosiţi hainele de lucru. Mai mult decât atât, chiar la volan fiind, va trebui să purtaţi haine comode, confortabile, iar încălţămintea va trebui de asemenea să fie extrem de confortabilă.
– Gândiţi-vă la ideea de a fi mamă. Imaginaţi-vă cum aţi putea să fiţi mamă în timp ce sunteţi șofer profesionist pe camioane. Dacă aveţi deja un copil care a ajuns la o vârstă mai mare, atunci poate că este mai ușor datorită tehnologiei ce facilitează comunicarea la distanţă. Dar chiar și așa, nu uitaţi că dorul de copii poate fi o barieră greu de trecut.
– Riscurile inerente atunci când vă aflaţi în curse. Fie în parcările pentru tiruri, fie în motelurile unde uneori mai dorm șoferii de camioane sau chiar în trafic, ca femeie șofer pe camioane puteţi întâmpina o mulţime de provocări și riscuri.

Cu toată hotărârea înainte

Dacă cele enunţate anterior nu v-au convins să vă răzgândiţi și sunteţi convinsă că locul dumneavoastră ca femeie este la volanul unui camion, atunci adoptaţi o atitudine pozitivă și plină de încredere în forţele proprii și practicaţi meseria de șofer profesionist pe camion. Pentru a vă ajuta în această meserie, vă oferim câteva sugestii:

– Aveţi întotdeauna la dumneavoastră șerveţele umede;
– Afișaţi multă încredere în forţele proprii și nu vă intimidaţi în faţa altor șoferi bărbaţi;
– Alegeţi cu atenţie parcările unde vă odihniţi și căutaţi parcările bine iluminate;
– Nu vă așteptaţi la un tratament preferenţial pentru că sunteţi femeie;
– Învăţaţi de la ceilalţi șoferi, chiar dacă sunt bărbaţi;
– Închideţi ușile la cabina camionului;
– Nu împărtășiţi cu necunoscuţi prea multe despre traseul parcurs, faptul că circulaţi singură.
– Aveţi întotdeauna la îndemână contactul unui service camioane specializat în cazul apariţiei unor defecţiuni la camion. Matei Truck Service din Arad oferă o gamă variată de service camioane.

Vă dorim drumuri bune și mult succes în meseria de șoferiţă de camioane!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}