septembrie 11, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Şoferii de camioane nu pot asocia cuvântul „comod” somnului din timpul curselor

Somnul este o parte esenţială a vieţii noastre pentru a ne recăpăta forţa fizică și puterea de concentrare. Fie că desfășurăm o muncă fizică sau una unde psihicul este mult mai solicitat, somnul ne ajută să putem desfășura munca respectivă la standarde înalte. Iar meseria de șofer presupune atât oboseala fizică, cât și oboseală psihică. Când sunt în cursă, șoferii de camioane trebuie să doarmă în diverse condiţii, iar comoditatea este foarte rar asociată cu somnul din timpul curselor.

Pauzele lungi nu înseamnă doar somn

Dacă auziţi că viaţa de șofer pe tir presupune pauze lungi, de câte 10 ore sau chiar mai mult, trebuie să știţi că respectivele ore nu sunt doar pentru somn. Aceste pauze sunt destinate pentru toate cele necesare unei vieţi obișnuite pentru cei care lucrează la un program de 8 ore pe zi. Dacă atunci când lucrezi la un birou sau într-o fabrică, pauza de 30 de minute înseamnă doar servirea mesei și folosire toaletei, ei bine, ca șofer pe camioane pauza înseamnă servirea mesei după ce anterior ai pregătit-o sau a fost comandată la un restaurant de pe marginea drumului, folosirea toatelei, reîmprospătarea cu un duș, mersul la cumpărături pentru a mai avea ceva pentru drum și abia apoi dormitul. Iar dacă vreţi să mai vă relaxaţi citind ceva sau făcând sudoku, atunci tot din pauza aceea „lungă” trebuie să tăiaţi. Așadar, o pauză de 10 ore nu e lungă dacă sunt atâtea de făcut și veniţi după multe ore de condus.

Programul în curse ca șofer de camion este imprevizibil

Atunci când un șofer de camion primește un transport, știe când trebuie să preia respectivul transport, destinaţia unde trebuie livrat și termenul de livrare. Dar orice cursă vine cu multe lucruri imprevizibile. Uneori condiţiile de trafic vă obligă să circulaţi cu viteze mult reduse și astfel timpul petrecut la volan crește, iar oboseala se acumulează. Mai mult decât atât, diferite evenimente pot să vă ţină pe loc, precum greve, accidente rutiere, drumuri în lucru sau aglomeraţie la punctele de trecere a frontierei. Unii șoferi preferă să conducă pe timpul zilei pentru o mai bună vizibilitate, pentru că sunt obișnuiţi să doarmă noaptea, pe când alţii preferă să conducă pe timpul nopţii pentru că traficul este mai lejer și pot conduce cu o viteză mai mare, iar timpul petrecut în trafic se reduce.

Defecţiunile apărute la camionul pe care îl conduceţi pot afecta cursa dumneavoastră

Pe lângă cele amintite mai sus, cursa dumneavoastră poate fi perturbată și de diferite defecţiuni apărute la camionul la volanul căruia efectuaţi cursa respectivă. De la mici defecţiuni la geometria roţilor sau funcţionarea necorespunzătoare a aerului condiţionat, până la pene de cauciuc sau defectarea aparaturii de bord, toate acestea vă pot ţine pe loc pentru un timp mai scurt sau mai lung. Pentru a reduce la minimum timpul pierdut datorită unor astfel de defecţiuni, este indicat să apelaţi la firme de service camioane specializat. Iar una dintre cele mai bine cotate firme în domeniul service camioane o puteţi găsi în Arad și se numește Matei Truck Service Arad. La Matei Truck Service Arad găsiţi o paletă largă de servicii ce vă pot fi utile dacă în cursa dumneavoastră întâmpinaţi defecţiuni de orice fel. Şi în plus, specialiștii se pot deplasa exact în locul în care aţi rămas blocat din cauza unei defecţiuni, Matei Truck Service beneficiind de un atelier mobil pentru camioane in Arad.

Ca șofer de tir dormiţi de câte ori aveţi ocazia

Deși mulţi subestimează meseria de șofer pe camion, trebuie știut că oboseala se acumulează datorită faptului că un șofer petrece ore bune în scaunul din cabina sa și trebuie să fie mereu concentrat la condiţiile de trafic pentru a evita orice incident. Şoferii începători pot fi extenuaţi la primele curse datorită faptului că nu sunt obișnuiţi să conducă atâtea ore. Chiar și șoferii experimentaţi resimt oboseala după multe ore de condus. De aceea, de fiecare dată când aveţi ocazia, este recomandat să dormiţi. Dacă în punctele de trecere a frontierei sunt coloane uriașe, profitaţi că tot sunteţi staţionat și odihniţi-vă. Dacă în trafic sunt ambuteiaje pe anumite sectoare de drum, căutaţi un loc unde să parcaţi și dormiţi până ce traficul se va fluidiza. Iar atunci când simţiţi că aţi ajuns la epuizare, solicitaţi dispecerului să vă dea o pauză mai lungă între curse, pentru siguranţa dumneavoastră și a celorlaţi participanţi la trafic.

Vă dorim curse sigure și un somn cât mai comod în timpul curselor!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}