octombrie 26, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tipuri de camioane pentru diferite industrii

Tipuri de camioane pentru diferite industrii

Camioanele pot fi utilizate în diferite tipuri de industrii. Pentru a afla mai multe despre aceste utilizări, în următorul articol Matei Truck Service din Arad, vă va spune ce tipuri de camioane există în funcție de mărfurile transportate.

Este adevărat că nu toate companiile de transport sunt la fel, deoarece totul depinde de portofoliul de clienți pe care îl dețin. Dacă sunteți interesați să vă creați propria flotă de camioane sau aveți nevoie de un camion pentru afacerea dvs., decizia asupra tipului de camion pe care ar trebui să îl cumpărați se va baza în special pe produsele pe care doriți să le transportați.

Container frigorific

Un container frigorific este un recipient de dimensiuni standard cu o unitate de refrigerare. Un camion echipat cu acest tip de recipient ajută la menținerea produselor la o anumită temperatură, adică la frigider sau congelat.

Este special pentru transportul produselor alimentare congelate, cum ar fi carnea sau produsele care se strică foarte repede.

Transportul fructelor și legumelor

Camioanele medii sau grele sunt perfecte pentru transportul unor cantități mari de fructe sau legume pe distanțe lungi, de exemplu. Acestea pot avea o capacitate mai mică, dar sunt optime în mediul urban.

În cazul în care vă întrebați ce fel de aplicații ar trebui să aibă camionul dvs., sunt de preferat balustradele din lemn sau metal pentru transportul acestor produse.

Transport de produse alimentare

Marea majoritate a livrărilor către magazinele mici sau depozite se fac pot face cu ajutorul  camioanelor cu containere sau furgonetelor.

În general, distribuitorii transportă produse uscate, alimente, printre altele. Puteți adăuga o rampă pentru a facilita urcarea și coborârea acestor produse dacă utilizați un camion cu stivuitor.

Transportul animalelor

În sectorul zootehnic, transportul de ovine, vaci, porcine, caprine sau orice tip de animal se face cu ajutorul camioanelor.

Trebuie să știți că transportul bovinelor vii necesită măsuri și condiții speciale (de exemplu, aerisire și protecție împotriva intemperiilor) pentru a se asigura că animalele ajung bine și, astfel, pentru a evita orice fel de lupte, răniri etc.

Transport de păsări

Camioanele cu containere de transport păsări vor varia în funcție de speciile acestora. Desigur, ele trebuie să dispună de o bună ventilare. Dacă intenționați să le transportați în cuști, luați în considerare stivuirea lor astfel încât păsările situate în partea superioară să nu le murdărească pe cele din partea inferioară.

Colectarea gunoiului

Camioanele de gunoi, așa cum spune și numele lor, sunt folosite pentru colectarea deșeurilor solide din cartiere, compactarea acestora și transportul acestora într-un depozit central unde sunt aruncate.

Cisternă de apă

Camioanele echipate cu un rezervor de apă transportă în mod obișnuit apă potabilă și non-potabilă. Acestea sunt folosite pentru a aduce apă în zone care nu au încă acces la ea, pentru irigat grădini și parcuri municipale și controlarea prafului pe șantierele de construcții etc.

De asemenea, camioanele cu cisterne de apă au un sistem de pompare și un tambur pentru furtunuri. Prin aceasta, apa poate fi alimentată datorită unei serii de duze pentru a o pulveriza în direcții diferite. Rezervoarele sunt fabricate  materiale precum oțel inoxidabil sau aluminiu.

Cisternă de combustibil

Camioanele cu rezervoare de combustibil au fost special concepute pentru a transporta în siguranță motorină sau benzină. Trebuie remarcat faptul că aceste produse sunt foarte inflamabile și trebuie manipulate astfel încât să se evite accidentele.

Camioane basculante

Acest tip de camion se numește astfel datorita basculantei pe care o are și care îi permite descarcarea rapidă a materialelor cum ar fi pietrișul, nisipul, resturile de construcții etc. Echipat cu o balama în spate și acționat hidraulic, doar prin înclinarea basculantei, îl puteți descărca în locul dorit.

Platformă plană

Camioanele cu o platformă plană sunt versatile și sunt utilizate în principal pentru toate tipurile de articole de lungime de câțiva metri; de exemplu, țevi și grinzi de oțel.

După cum se poate observa, există diferite tipuri de camioane disponibile pe piața. În funcție de afacerea pe care vreți să o începeți, puteți alege un anumit tip de camion sau altul. Dacă întâmpinați probleme cu unul din tipurile de camioane amintite, apelați la cel mai bun service de camioane din Arad.

De îndată ce suntem contactați intervenim rapid cu atelierul nostru rapid și vom încerca să remediem defecțiunea în cel mai scurt timp posibil. Suntem specializați în reparații camioane în Arad, reparații clime camioane în Arad, reparații tir în Arad etc.

Drum fără incidente fără dorim!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}