august 6, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tot ce trebuie să știți despre farurile camionului de marfă de tonaj mic

Farurile sunt o parte importantă a camioanelor de marfă de tonaj mic și, în ultimul timp, au suferit multe îmbunătățiri. Acum câțiva ani în urmă, camioanele aveau farurile frontale cu becuri cu xenon, care au reprezentat un progres tehnologic care asigura o mai mare vizibilitate și securitate. Când au ajuns pe piață, firmele de transport le-au preluat din industria automobilelor.

În prezent, același lucru se întâmplă și cu farurile frontale LED. Acestea au venit, de asemenea, în industria de camioane din industria automobilelor – principalele avantaje sunt îmbunătățirea durabilității și vizibilității.

Chiar dacă tehnologia a reușit să dezvolte și să echipeze camioanele cu lumini mai bune, factorul uman este încă important. Fiecare șofer are obligația de a le asigura o întreținere adecvată, deoarece atunci când trec prin zone foarte întunecate, siguranța lor va fi în joc.

De aceea, am creat o listă cu lucrurile pe care trebuie să le țineți minte pentru a menține farurile camionului în stare bună.

Verificați farurile camionului

Efectuarea inspecțiilor zilnice nu durează mai mult de un minut și este suficient să știți dacă luminile remorcii și camionului funcționează. Revizuirea lor personală vă poate ajuta să evitați multe probleme în timp ce conduceți camionul pe un drum mai puțin cunoscut.

Acordați atenție detaliilor și faceți din inspecție o practică obișnuită în compania voastră. Deși este obligatorie completarea formularelor zilnice, unii șoferi o fac fără a verifica starea actuală a luminilor camionului.

Verificați luminile din față ale camionului

Aveți grijă de lumini și fiți conștienți de eventualele daune pe care le pot suferi datorită pietrelor mici care le pot lovi în timp ce conduceți camionul în fiecare zi. Și nu numai asta, expunerea la soare zilnic, de asemenea, poate afecta farurile. Dacă vă expuneți camionul la lumina puternică a soarelui pentru perioade lungi, timp de 5 ani, sticla farurilor va deveni opacă și eficacitatea acestora va fi mult redusă.

Poate reduce vizibilitatea cu 50%. Vă rugăm să rețineți acest lucru când opriți camionul – poziția ar putea da farurilor mai mulți ani de utilitate.

Schimbarea becurilor

Toți ne-am confruntat cu probleme când farurile au încetat să funcționeze din cauza unei defecțiuni a becurilor. Este o situație normală pentru camioane, deoarece camioanele sunt folosite foarte des noaptea și, prin urmare, luminile trebuie să stea aprinse. Deoarece becurile au o durată limitată de viață, trebuie să fie schimbate periodic.

Vă recomandăm înlocuirea ambelor becuri, chiar dacă numai un bec s-a ars. Vă sfătuim să procedați astfel pentru a evita posibilele probleme cum ar fi culoarea luminii, distanța acoperită de autostradă și puterea luminii. Dacă schimbați doar unul, veți observa diferența dintre ambele becuri.

Piesele de schimb nu trebuie să lipsească din vehicul

Imaginați-vă că becul farurilor s-a ars și că vă aflați pe un drum pustiu. Dacă sunteți departe de oraș situația se complică și mai mult.

În multe cazuri, ambele becuri se ard și singurul lucru care vă poate salva dintr-o astfel de situație este să aveți becuri de schimb. Cumpărați-le și purtați-le mereu în camion, este o investiție mică care vă poate ajuta să economisiți mulți bani și vă poate salva de la o situație critică atunci când aveți nevoie de ele cel mai mult.

Așadar, cel mai bine este să fiți prevăzători. Și dacă se întâmplă să aveți probleme cu farurile atunci când treceți prin Arad, contactați-ne. Vom veni imediat la voi și vom încerca să vă soluționăm problema cât mai repede posibil.

Suntem pregătiți să intervenim în orice situație și să rezolvăm orice problemă mecanică sau electrică existentă, deoarece atelierul nostru mobil este dotat cu echipament de ultimă generație.

Matei truck service din Arad face reparații remorci camioane în Arad, reparații camioane în Arad, reparații clime camioane în Arad etc. Noi suntem soluția oricăror probleme legate de camioane.

Contactați-ne, căci nu veți regreta!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}