noiembrie 1, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Trucuri de siguranță pentru șoferii noi de camioane

Matei Truck Service din Arad oferă în acest articol trucuri de siguranță pentru șoferii noi de camioane.

Succesul șoferilor de camion se află adesea în anticiparea problemelor potențiale pe șosea și evitarea riscurilor inutile în timp ce se desfășoară curse, mai ales dacă sunt șoferi noi.

Șoferii de camioane trebuie să facă curse în condiții nefavorabile pentru a duce marfa la destinație conform programului. Nerespectarea rutei sau a drumului în sine poate duce la accidente.

Dacă sunteți la început de carieră ca șoferi, citind acest articol puteți învăța lucruri importante care vă pot salva de experiențele neplăcute. Înainte de a porni în următoarea rută, asigurați-vă că ați citit aceste sfaturi de siguranță pentru șoferii de camioane grele pentru a porni în cursele viitoare cu încredere.

Utilizați semnalizarea

Schimbările bruște de direcție provoacă majoritatea accidentelor în care sunt implicate camioane și alte vehicule. Utilizați semnalizarea devreme pentru a putea comunica cu ceilalți șoferi și pentru a minimiza riscul de coliziune. Atunci când transportați încărcături grele sau călătoriți în condiții climatice dificile, încetiniți și porniți luminile de avertizare. Verificați periodic camionul pentru a vă asigura că toate luminile și semnalele funcționează corect înainte de a porni la drum.

Planificați traseul din timp

Dacă nu mai puteți depăși sau încercați să faceți o depășire în ultimul moment, puteți provoca stres inutil, accidente, întârzieri etc. Evitați aceste situații planificând traseul înainte de a porni la drum. În acest sens, un GPS poate fi un instrument valoros, însă ar putea să nu indice schimbările constante ale condițiilor de drum. De aceea, trebuie să aveți întotdeauna o hartă la îndemână, să identificați rutele alternative în cazul în care se întâmplă ceva neașteptat.

Pregătiți-vă pentru vreme rea

Ploaie, vânt, praf, ceață … Vă pot limita vizibilitatea și complica drumul. Atâta timp cât păstrați o distanță corespunzătoare între camion și vehiculul din față tot timpul, totul va fi bine. Este crucial să lăsați suficient spațiu pentru manevre. Trebuie să lăsați cel puțin 4 secunde între dvs. și celălalt vehicul atunci când conduceți cu 40 de km pe oră.

Dublați spațiul în caz de condiții climatice nefavorabile. Nu trebuie să fiți stresați când conduceți sub limita de viteză. Incetiniți dacă vă simțiți nesiguri și activați luminile de avertizare pentru a alerta alți șoferi. Fiți foarte precauți atunci când traversați podurile, care sunt mai periculoase în timpul iernii și luați în considerare luarea unor măsuri de precauție suplimentare în cazul în care trebuie să treceți de ceață sau ploaie torențială.

Opriți inteligent

Chiar și când camionul nu se mișcă, trebuie să fiți în siguranță. Evitați să stați înăuntru când faceți o pauză, faceți plinul cu motorină sau descărcați marfa. Statul în repaus în interiorul camionului poate crește riscul de cancer pulmonar și ar putea duce la sufocare dacă nu ventilați corect cabina. Dacă temperaturile scăzute vă determină să stați în interior, încercați să deschideți fereastra pentru a minimiza fumul pe care îl inhalați.

Conduceți pe distanțe lungi în mod inteligent

Cursele lungi oferă recompense bune, dar trebuie să vă amintiți de pauzele necesare. Hidratați-vă permanent și consumați multe produse proaspete, evitând o dietă plină de alimente rapide sau foarte procesate. Efectuați exerciții zilnice pentru a evita oboseala. Ascultați-vă întotdeauna corpul și odihniți-vă la anumite intervale de timp, pentru a vă asigura că sunteți în toate facultățile fizice și mentale.

Parcați prudent

Parcarea unui camion în siguranță necesită prudență. Alegeți locuri de parcare rezervate în mod special pentru vehiculele lungi și evitați parcarea lângă autostrăzi sau pe străzi înguste, unde camionul dvs. poate împiedica vizibilitatea celorlalți șoferi. Nu uitați de triunghiurile reflectorizante pe care trebuie să le aveți la îndemână în orice moment, în cazul în care trebuie să faceți o oprire de noapte de urgență pe un drum dificil.

De asemenea, nu uitați să ne contactați în cazul în care treceți prin Arad și întâmpinați probleme cu camionul. Atelierul mobil pentru camioane este dotat cu echipament de ultimă generație putem interveni la rapid pentru soluționa orice problemă electrică sau mecanică.

Executăm reparații camioane în Arad, reparații tir camioane în Arad etc. Intervenim oricând suntem chemați în Arad și în împrejurimi.

Așadar, nu evitați să ne sunați, pentru a vă ajuta să conduceți în cele mai bune condiții până la destinație.

Drum fără incidente vă dorim!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}