august 16, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Trucuri pentru atragerea unor noi șoferi la firma de transport

Trucuri pentru atragerea unor noi șoferi la firma de transport

Industria camioanelor are nevoie de un număr mai mare de șoferi pentru a răspunde cerințelor actuale. Dacă dețineți o flotă de camioane, probabil sunteți conștienți de lipsa de șoferi de camioane. Dacă sunteți interesat să atrageți noi șoferi în compania dvs., ați ajuns la locul potrivit.

În următorul articol, Matei Truck Service Camioane din Arad a compilat câteva din cele mai bune sfaturi pentru a atrage cei mai buni șoferi de camioane către compania dvs., dar și anumite modalități de a-i împiedica să renunțe. Citiți cu atenție articolul pentru a afla cum puteți îmbunătăți recrutarea, instruirea și cum să vă mențineți flota.

Intensificați recrutarea

Datorită concurenței atât de mari de pe piață, recrutarea celor mai buni candidați poate fi o provocare. Puteți angaja șoferii într-un mod mult mai rapid, urmând pașii de mai jos.

Utilizați rețelele sociale: asigurați-vă că firma dvs. este prezentă pe rețelele sociale (Facebook, Twitter și Instagram). Utilizați aceste site-uri pentru a posta anunțuri de locuri de muncă și a interacționa cu șoferii.

Îmbunătățiți-vă site-ul: Creați o pagină “Cariere” pe site-ul dvs. pentru a posta joburi și a accepta CV-uri. Asigurați-vă că includeți cuvinte cheie pe care șoferii le pot căuta în motoarele de căutare, cum ar fi “locuri de muncă șofer camioane”, ” joburi conducător auto” etc. De asemenea, puteți să adăugați un blog pe site-ul dvs. și să postați articole cu cuvinte cheie pentru a menține conținutul actualizat.

De asemenea, publicați anunțuri la panourile de ocupare a forței de muncă. Publicați oferte de lucru în mai multe locuri pentru a obține o vizibilitate maximă.

Îmbunătățiți calitatea cu programe de pregătire profesională

În ciuda lipsei de șoferi de camioane, nu ar trebui să acceptați un angajat care nu îndeplinește cerințele cerute. Pe de altă parte, calificarea și instruirea noilor angajați va permite o performanță mai bună la locul de muncă și o mai mare satisfacție în cadrul flotei de camioane.

Verificați antecedentele solicitanților. Dacă ați primit multe CV-uri, reduceți numărul de solicitanți examinând antecedentele și recomandările. Asta include numărul de amenzi pentru conducerea sub influența alcoolului, printre altele. Solicitați recomandări din partea angajatorilor anteriori și faceți-vă timp să îi sunați. Acest întreg proces vă ajută să economisiți timp și bani în viitor.

Creați un program de orientare formală. Dacă compania dvs. de transport nu are încă un program de orientare și formare formală, creați unul. Începeți o instruire care include dezvoltarea tuturor abilităților necesare pentru realizarea corectă a livrărilor și preluarea încărcăturii. Discutați cu privire la așteptările și cerințele speciale de muncă.

Cereți opinia viitorilor lucrători. Realizați un interviu pentru a întreba noii șoferi de camioane cum se simt cu privire la activitatea de până acum. Răspundeți la orice întrebare pusă de aceștia.

Creați un mediu în care șoferii să se simtă respectați și apreciați

Creați un mediu adecvat pentru a vă asigura că noii șoferi cunosc toate avantajele care îi așteaptă, pentru a nu renunța în timp scurt. Arătați-le că opiniile lor sunt apreciate și că sunteți dispuși să faceți tot ce este necesar pentru a-i menține în cadrul companiei. Așa procedează unii dintre cei mai de succes proprietari de flote pentru a atrage și a-și păstra angajații.

Salariile și beneficiile trebuie să fie corecte: Salariile și beneficiile mai mari sunt foarte atractive în orice industrie și, în cadrul transportului, acest punct nu face excepție. Revizuiți standardele din industrie pentru a vedea ce oferă concurenții și pentru a vă asigura că salariile dvs. pot concura cu ale lor.

Creați un echilibru mai bun la muncă. Zilele și săptămânile petrecute departe de casă cauzează mult stres șoferilor de camioane și familiilor. Luați în considerare modificarea orarelor pentru a le permite să se întoarcă acasă mai des.

Îmbunătățiți lucrul prin utilizarea tehnologiei. Implementarea de noi instrumente va ușura munca. Întrebați lucrătorii ce opinie au despre investițiile în tehnologie în vederea îmbunătățirii satisfacției la locului de muncă.

Creați o carieră. Șoferii de camioane nu își doresc doar locuri de muncă, își doresc cariere semnificative. Dacă le puteți oferi oportunități de avansare, făcând trecerea de la volan la birou, aceștia vor rămâne mult timp în compania dvs.

Efectuați sondaje printre angajați. Cea mai bună modalitate de a ști ce vor conducătorii auto este să îi întrebați direct. Distribuiți sondaje pentru a afla dacă sunt mulțumiți de locul de muncă și descoperiți ce puteți face pentru a îmbunătăți experiența de lucru.

În concluzie, șoferii de camioane doresc aceleași beneficii ca orice alt angajat: un loc de muncă cu perspectivă, salarii bune și beneficii și un mediu de lucru pozitiv. Chiar și dacă duceți lipsă de șoferi de camioane, oferirea acestor beneficii vă poate ajuta să atrageți candidați cu experiență.

Noi dorim să ne contactați ori de câte ori aveți probleme de natură mecanică sau tehnică cu camionul. Vă punem la dispoziție un service de camioane în Arad dotat cu echipament performant.

Ne ocupăm de reparații clime tir în Arad, reparații remorci camioane în Arad. Prestăm cele mai bune servicii, fiindcă avem o echipă de profesioniști care își doresc ca șoferii de camioane să circule cu camionul sute de km fără probleme.

Drum lin să aveți!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}